Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , ,


Sziget Festival 2013-ziua--1-32Sute de mii de vizitatori din peste 70 de ţări şi-au dat întâlnire zilele acestea la Budapesta. În centrul oraşului de pe Dunăre, în fiecare an, în această perioadă are loc Festivalul Sziget. (INSULA). După cum puteţi deduce din numele festivalului, acesta se desfăşoară pe Insula Obuda (Insula Margareta) de pe Dunăre, în capitala Ungariei. Oraşul oferă nenumărate atracţii turistice, clădiri istorice, băi turceşti, “ruin pubs” şi o scenă culturală foarte colorată. Vizitatorii se pot caza în campingul de pe insulă, unde se ajunge cu autobusul, trenul, avionul, maşina sau chiar cu vaporul. Cei cărora nu le place să stea la cort, se pot caza în hotelurile sau pensiunile din zonă.

flyAnul acesta în perioada 5-12 august se desfăşoară a XXI-a ediţie a prestigiosului festival. „Scopul nostru este să ne asigurăm că Sziget merită banii. Bineînțeles, e greu să ținem pasul cu onorariile artiștilor care sunt în continuă creștere în timp ce Sziget este unul dintre cele mai lungi evenimente, cu un standard ridicat al serviciilor oferite. Asta înseamnă toate costurile noastre sunt uriașe, cu toate acestea insă suntem siguri că în 2013 costurile vor constitui un echilibru corect între calitate și accesabilitate.” – Tamas Kadar, CEO al Sziget Cultural Management, citat de Urban.ro

Sziget Festival 2013-ziua--1-15Astfel cei care şi-au procurat biletele puse în vânzare încă din noiembrie anul trecut au beneficiat de bilete cu campare la prețul de 199 de euro iar cele fără campare la 169 de euro. Biletele zilnice vor costa 45 de euro iar upgrade-urile pentru zonele VIP sau pentru autocaravane costă 130 de euro.

pret-Bilete-sziget-festival

Chiar dacă nu aţi ajuns la Budapesta, datorită colaborării cu YouTube vă puteţi  bucura de concerte la cea mai bună calitate oricând – cum ar fi chiar acum!

23070797

Puteţi urmări concertele online, cele mai importante concerte de pe cele trei scene mari ale festivalului: Pop/Rock Main Stage, World Music Party Main Stage si A38 Stage.

leadala

Intraţi pe http://www.ustream.tv/simple-sziget2013, până-n11 august, in fiecare zi, începând cu ora 16.00 (CET) si până noaptea târziu ca să urmăriţi transmisiile live ce vor include concertele a peste 35 de trupe, printre care Ska-P, Skunk Anansie, Franz Ferdinand, Woodkid, Leningrad, The Fratellis, Editors, Emir Kusturica And The No Smoking Orchestra, Bat for Lashes sau Enter Shikari.

sursa Urban.ro

PS: Sora mai mica a festivalului, PENINSULA, s-a născut în 2003 la Târgu Mureş şi a strâns an de an,  zeci de mii de tineri iubitori de muzică şi distracţie la „Weekend”. Anul acesta, la ediţia a X-a, spre nemulţumirea mureşenilor şi nu numai,  organizatorii au mutat festivalul în Valea Gârbovului,  lângă Cluj-Napoca, pe fostul poligon militar.

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă în 6 august că ar vrea să revină în oraş festivalul Peninsula:  „Eu îi aştept să vină acasă şi nu vor mai fi situaţii tensionate”, spunea referindu- se la ediţia clujeană a festivalului.