Etichete

, , , , ,


Văzând că nimănui nu-i pasă de soarta scărilor ce stau sa cadă pe Bulevardul Pandurilor, omuleţii LEGO s-au adunat în faţa blocului, la distanţă respectabilă de scările periculoase şi  au decretat că se află  în protest spontan, pe termen nelimitat.

Trecătorii se miră văzându-i şi mai tare decăt de afişele prinse cu ace de birou pe o sîrmă trasă între doi copaci, pe de o parte şi alta agăţată de colţul balconului şi un copac, pe de altă parte. Cum să nu se mire când nu au mai văzut atâţia omuleţi, înarmaţi cu  mătură, hărleţi, sabie, iar unii chiar şi cu mâna goală, dar cu atât mai mult entuziasm, luptând pentru o cauză dreaptă!

„În orice ţară civilizată autorităţile ar fi luat măsuri de reabilitare a scărilor, numai la noi se aşteaptă până ce se produce o nenorocire! Apoi vin toţi şi au şi subiect de taclale bărfitorii de serviciu pe la televiziuni!”-spunea unul din cei care stăteau în rândul doi. Un altul şi mai supărat, îi reamintea vecinilor: „Eu unul nu mai dau un ban ăstora de la asociaţie! Am plătiti aşa cum ne-a fost înţelegerea, dar de când au pus ei de la sine putere 50 de lei, auzi acolo, lunar, pe nota de plată, da’s tâmpiţi la cap? Şi ne mai bagă şi penalizare? Eu nu mai dau un ban. Să cadă scările! De -ar da Domnul să cadă cât mai repede!”

Au intrat şi alţii în vorbă: „Aşa e, nici noi nu mai dăm, că s-au lăudat că au ei bani, fac reparaţiile şi apoi le dăm înapoi în rate, dar nu să stăm până ce se strică de tot scările şi acum să dăm 50 de milioane numai pentru demolare?”

O voce de femeie a început, apoi ceilalţi au cântat cu ea:

„Noi de aicea nu plecăm, nu plecăm acasă , până ce ne-or repara scara de la casă”….

Vom reveni cu relatări de îndată ce vom avea noutăţi despre protestul spontan al omuleţilor LEGO.

(insemnare publicata si pe blogul cotidianului Zi de Zi, EM).