Etichete

, , , , , ,


thNimeni nu e mai inventiv decât unul ce-şi faci un mod de viaţă din înşelăciune şi hoţie. Astfel se explică şi cea mai nouă metodă, cel puţin pe plaiurile noastre,de a face rost de bani nemuniciţi. Desele evenimente rutiere le-o fi dat infractorilor ideea acestei înşelăciuni. Metoda se numeşte “accidentul” şi constă în abordarea unor persoane prin telefon pe motivul că rudele lor implicate intr-un grav accident ar avea nevoie de bani . Două astfel de încercări au fost dejucate recent, de persoane cu prezenţă de spirit din Târgu -Mureş. Prima, o femeie, de 44 ani, a fost sunată pe telefonul fix de la serviciu, de către un bărbat care a pretins că este fiul acesteia şi că a fost implicat într-un accident rutier cu urmări grave. Cerându-i câteva detalii, infractorul s-a lăsat păgubaş şi i-a închis telefonul.

În urmă cu zece zile o femeie de 75 ani, tot din Târgu Mureş, a fost sunată de un bărbat, care i-a povestit că fiica femeii plecată în străinătate a produs un eveniment rutier şi cere să i se trimită 7000 euro într-un cont bancar ca să finalizeze demersurile pentru revenirea în ţară. Încercând să strângă banii, la recomandarea cunoscuţilor aceasta şi-a sunat fiica, dându-şi seama că era la un pas de a fi înşelată.

Pentru a evita asemenea situaţii neplăcute, Poliţia vă sfătuieşte:

“- verificaţi, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală!

nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonicde la persoane necunoscute, care pretind că sunt avocaţi din oficiu, procurori sau alte persoane care reprezintă rudele implicate în accident!

sunaţi la poliţie, la număril de urgenţă 112, spuneţi despre ce e vorba, interesaţi-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedurile legale care sunt de urmat în acest caz!”, potrivit comunicatului emis de biroul de presă al IPJ Mureş.