Etichete

, , , ,


orsiUrmăresc de ceva vreme evenimentele din urbea mea, dar m-am abţinut să comentez, ascultând sfatul tatălui meu, care adesea îmi spunea: Eri, nu politiza!263467_115067411919581_1020019_n
Încă din acea toamnă dinaintea alegerilor de anul trecut, când nu ştiu cine a reuşit să dezbine unitatea de monolit al UDMR-ului, mi-am zis ca asta e o prostie! Dacă atuul formaţiunii „democratice” consta tocmai în unitate, dezbinând electoratul practic au tăiat şansa oricărui candidat de etnie maghiară de a mai câştiga alegerile. Primul sacrificat a fost dr. Vass Levente care a venit cu elan tineresc, cu un suflu nou ce promitea schimbări de mentalitate, dar prea i-a deranjat pe seniorii din uniune. Am scris la vremea respectivă că într-o ţară normală electoratul este alcătuit din cetăţeni grupaţi în diferite partide potrivit convingerilor politice. În originala noastră democraţie etnia bate politica! Ciopârţit între trei partiduleţe, şi cu ajutorul neprecupeţit din „patria mamă” (vezi controversatul Kover Laszlo) era limpede pentru toată lumea că nici faima avocatului Frunda Gyorgy nu va reuşi să adune mai multe voturi decât actualul primar!
Căutând explicaţii la gâlceava dintre şeful Compartimentului de Litotriţie Extracorporeală şi şeful Clinicii de Urologie, unii se gândesc că ar avea originea chiar în alegerile locale de anul trecut. De ce? Pentru că şeful Compartimentului de Litotriţie este dr. Vass Levente, iar şeful Clinicii este dr. Marta Orsolya, întâmplător soţia avocatului şi senatorului Frunda Gyorgy!
În politică nimic nu e imposibil!
Chiar şi să închizi o secţie de spital care „merge” bine. Pe scurt despre ce este vorba: Pe vremea când dr. Vass a fost consilierul ministrului Sănătăţii a amenajat un compartiment cu 10 paturi şi un aparat sofisticat, care „sparge pietrele de la rinichi” fără operaţie, în cadrul clinicii. Aparatul fiind scump la el nu poate lucra decât un medic specializat in acest scop, susţine dr.Vass. Mulţi bolnavi au beneficiat de binefacerile aparatului, bucuroşi că au scăpat de pietre la rinichi fără operaţie. Şeful Cinicii, dr Martha Orsolya susţine, că mai sunt şi alţi medici care între timp au învăţat cum se lucrează la aparatul respectiv şi vrea ca prin înglobarea compartimentului în structura clinicii toţi care se pricep să poată lucra cu el. Cu prea multe moaşe însă, se pierde copilul, se teme dr. Vass, care prin înglobare înţelege desfiinţarea compartimentului!

Va urma!