Etichete

, , , ,


scheleDacă unii au sperat că în ziua aceea friguroasă de decembrie se va relua anveloparea blocului, azi au certitudinea că vor intra în noul an cu lucrarea neterminată. Văzând Dacia papuc parcată lângă schelele înălţate până la etajul doi nu ştiam că au venit să-şi adune sau au mai adus piese pentru schele. Un băieţaş, cam subţire îmbrăcat pentru vântul rece, stătea de şase lângă o stivă de ţevi de metal şi scânduri aliniate pe spaţiul verde, şi ne-a asigurat că „aduc” schele, nu le iau. Au şi ridicat până după-masa frumuseţea de schele până la etajul patru şi…au plecat. De atunci au fost zile senine cu temperaturi „neobişnuit de ridicate pentru acest anotimp”, dar şi sărbători au fost neobişnuit de multe, aşa că…

Mâine anul se-nnoieşte…contractul se-nvecheşte, dar constructorul nu se zăreşte!
Credeţi că aşa ceva s-ar putea întâmpla într-o ţară civilizată?Neamţul ar putea să încheie un contract şi să nu-l respecte?
Imaginea, ce am imortalizat-o într-o zi de toamnă, când se mai lucra la unul dintre pereţii blocului, cred că vorbeşte de la sine. Recunosc, că am privit cu teamă, cum se căţărau pe schele muncitorii, unii dintre ei trecuţi bine de prima tinereţe şi neavând nici măcar o cască de protecţie!
Ca la noi, la nimenea!