Etichete

, , , ,


2După cum v-aţi obişnuit deja, trimestrial se aud sirenele în oraş, în cadrul unor exerciţii de testare a sistemului de alarmare a populaţiei în situaţii de urgenţă. Marţi, 1 aprilie 2014 sirenele vor suna în cadrul unui exerciţiu de alarmare la nivel judeţean. Se verifică astfel funcţionarea sirenelor prin acţionare locală şi centralizată, acolo unde este posibil, de structurile abilitate din judeţ.
Acest exerciţiu implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice, locuitorii nu trebuie să-şi întrerupă activitatea, dar li se atrage atenţia că în caz real semnalul se dă pentru evitarea panicii, iar despre modul de comportament urmat se dau detalii la TV sau la Radio. „Precizăm faptul că orice semnal de alarmare în situaţii de urgenţă difuzat, în afara celui din data de 01.04.2014 ora 11.00, trebuie tratat ca fiind unul real”, se arată în comunicatul ISU Mureş.
Totodată se menţionează că „Astfel de exerciţii vor avea loc trimestrial, după cum urmează: marţi, 01.04.2014 (semnalul de alarmă la dezastre), 01.07.2014 (semnalul de prealarmă aeriană), 01.10.2014 (semnalul de alarmă aeriană) şi 02.12.2014 (semnalul de încetarea alarmei). Scopul acestor exerciţii este de a informa populaţia asupra importanţei cunoaşterii semnalelor de alarmare specifice”.
Semnalul de azi, marţi, 1 aprilie ora 11 constă în 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele şi anunţă iminenţa producerii unui dezastru.
Să sperăm că exerciţiul de la ora 11.00 nu va anunţa şi un alt dezastru în afara scumpirilor la gaz, curent electric, ţigări şi combustibil, anunţate deja ca o glumă proastă de Ziua Păcălelilor!

UPDATE 4 aprilie 2014
Fără nicio explicaţie sirenele au sunat azi, vineri, 4 aprilie, ora 11. Dacă ar fi să ne luăm după avertizările date pentru 1 aprilie, ar trebui să credem că de data asta e vorba de un caz real! Pe siteul ISU nu e nici urmă de această ştire! „Ţin’ să fie? Ţin’ să fie?” Mai bine zis: „ţe să fie, ţe se fie oare?”
Calificativul pentru cei responsabili cu pregătirea populaţiei pentru situaţii de urgenţă?
Ce să mai zic! Dacă pe 1 s-a anunţat şi să nu s-a mai revenit asupra subiectului, ar trebui să credem că dezastrul anunţat e norul de praf şi nisip ce vine din Sahara!
Important e că în raportul de activitate se va bifa încă o acţiune derulată cu succes! Stimabilii se vor bate din nou cu cărămizile în piept, cum că ei au făcut şi au dres. Pe banii cui?

.