Etichete

, , ,


cuzaSe apropie sărbătorile Pascale atât pentru ortodocşi cât şi pentru catolici. Tradiţia cere ca pe masa de Paşti să avem o friptură de miel, un drob sau măcar o ciorbă de carne de miel cu tarhon, iar pentru asta avem nevoie de miel. Singura piaţă autorizată din urbe pentru comercializarea mieilor vii este Piaţa Cuza Vodă din Tîrgu Mureş.
„S.C. Administrator Imobile şi Pieţe S.R.L. informează cetăţenii urbei că, în perioada Sărbătorilor Pascale (ortodox şi catolic), respectiv 14 aprilie – 19 aprilie, Piaţa Cuza Vodă este singura piaţă autorizată pentru comercializarea mieilor vii. Aici va funcţiona un punct de sacrificare a mieilor, monitorizat şi autorizat veterinar, amenajat corespunzător”, anunţă directorul pieţei, ec. Vasile Filimon.

„Producătorii care intenţionează să comercializeze în piaţă miei vii, din gospodăriile proprii, trebuie să deţină asupra lor următoarele documente: actul de identitate al producătorului; certificat sanitar- veterinar de transport animale vii (miei) – eliberat de medicul veterinar din localitate; formular de mişcare a mieilor şi document privind informaţiile legate de lanţul alimentar, eliberate de medicul veterinar; mieii trebuie să fie identificaţi cu crotaliu electronic”, precizează ec.Vasile Filimon.