Etichete

, ,


strada PPeriodic primesc comunicate de la ing. Dan-Căllin Tocaciu, preşedinte „Asociaţia Valea Soarelui”/”Sun Valley Association”.Începând cu cele în care protestează împotriva ciuntirii arborilor, trecând prin condamnarea exploatărilor miniere de la Roşia Montană. Cel de azi se referă la ploaia torenţială de marţi, când canalizarea străzii Papiu a picat examenul. Mai jos redau comunicatul, fără comentarii:

 „Afara plouă. În Tg. Mureş strada Papiu este inundată.
Canalizarea străzii Papiu a fost „reabilitată” în 2012, dar nu face faţă. Primarul nu se supără! Ba chiar se bucură! Oare de ce?
Dar dacă ne aducem aminte că reabilitarea străzii Papiu a costat la fel de mult ca o lungime echivalentă de autostradă construită de la zero, atunci înţelegem.
Bani aruncaţi de primăria Tg. Mureş pe apa „sîmbetei” chiar dacă inundaţia a fost marţi!
Ploaia nu ar fi fost atît de catastrofală dacă aceeaşi primărie în frunte cu voinicul voinicilor, NuMai Dorim Florea, nu ar fi tăiat arborii de zeci de ani de pe aliniamente, parcuri şi zone verzi, înlocuindu-i, pe alocuri, cu vişin pitic. Un fel de pămătuf mic. Nimic. Un nimic. Din primărie. După chipul şi asemănarea Nu există coincidenţe sau întîmplări. Doar premeditare.

Acest mic dezastru a înfundat neîntîmplător canalizarea atît de reabilitată, pentru ca nişte nemernici să poată să (re)scoată din creieraşul lor neted de patinează şi musca, centura, drumul de legătură, visul neîmplinit al unui… vai de capul lui!

Acum că dezvoltarea urbană este iar posibilă şi afacerile imobiliare reîncep să prospere, de ce să nu înceapă expansiunea oraşului! Iată visul de acum fix 12 ani al lui Flower Rodin! Să îl lăsăm să doarmă. Dormi în pace!
Ce scriu cei cu figurile lor patibulare care fac muştele să patineze? Uite aici:
http://www.tirgumureseanul.ro/detali-stire/lista/home/articol/rupere-de-nor-la-tirgu-mures-str-papiuinundata.
html
Şi îi citez pentru că sînt atît de patetici şi atît de jalnici! Sau invers!
„Astfel, încă odată se dovedește necesitatea unui drum ocolitor Tîrgu-Mureșului, care ar decongestiona traficul. O calamitate ca cea petrecută astăzi este dovada clară, că natura poate bloca orașul. tirgumureseanul.ro face un apel politicienilor să demareze de urgență punerea în practică a centurii de ocolire a municipiului, pentru ca astfel de ambuteiaje să poată fi evitate”.
O exprimare agramată şi cacofonică izvorîtă din puţul profund al gîndirii puţine.

Mare-i grădina ta Doamne şi mulţi i-au sărit gardul!
Dar yesmanii care acum vorbesc despre nimic au uitat: există pentru Tg. Mureş o centură aprobată de toată lumea încă de acum 5 ani! Este centura care pleacă de la Voiajor şi iese la Metro, pe direcţia Cluj – Sighişoara. Aia chiar este centură. Chiar ocoleşte oraşul. Centura aia chiar se putea face de multă vreme.
Acestă centură adevărată are cîteva mici „defecte”. Nu este un loc de expansiune urbană. Aşadar primăria şi capul peştelui nu sînt interesaţi de ea şi pe cale de consecinţă nu o avem, deşi primăraşul nostru putea obţine bani pentru construirea ei prin PIDU. Dacă este una construită de la zero, este mai ieftină la km decît strada Papiu!
Dragi tîrgumureşeni, aţi înţeles? Dacă apa curge pe strada Papiu şi o inundă, îi pică şi primarului o centură! Sau poate doar pică!
Cine a zis că ticăloşia a murit? Ea este vie, pe ici pe acolo şi face struguri. Acri.
Cu stimă,
ing. Dan-Călin Tocaciu
preşedinte

Nr. 894 din 28 mai 2014″