ursoiacaCred că nu mai dormiţi de sâmbătă noaptea, de când aţi aflat că Moş Martin s-a aventurat printre mureşenii mei, adulmecând pista de alergare de la Platoul Corneşti! Vă cred pe cuvânt că nu mai puteţi de curiozitate: ce noutăţi am, au prins ursul sau ba?

Ei, dragii moşului, aflaţi că autorităţile locale-unii reprezentanţi chiar locuiesc la o aruncătură de băţ de locul unde şi-a făcut apariţia ursul, -nu se tem, pentru că au permis de vânătoare şi la o adică…pac! şi se aleg şi cu o blană naturală, o fripturică…

Hooo! Nu dau cu parul! Zic şi eu aşa!

La Grădina Zoologică, cică a verificat directorul încă de luna trecută şi ne-a liniştit că pe acolo n-a umblat! Ursul. Şi poate nici el prea atent, din moment ce se aude că ar fi scăpat câteva maimuţe…

Cum adică nu s-au luat măsuri…S-au luat. Ei, cum nu s-au luat?! De la ora 22 se închide pădurea! Adică locul acela amenajat cu teren de joacă, pistă de alergare…La zece seara se trag obloanele ca la magazinul din colţ. „Pentru siguranţa dumneavoastră, vă rugăm plecaţi acasă!”Cine nu crede, n-are decât să încerce să stea după program, pe propria răspundere!

Mă întreb şi eu, oare ursul ştie de la ce oră are program? Dacă i se va face foame la zece fără zece? Dacă îi va suna deşteptătorul mai devreme? Cine va fi de vină?

NB. Primul avertisment a fost dat la televizor, înainte de 1 Mai. Ursul care ne vizitează acum o fi unul dintre cei doi pui de atunci?