Etichete

,


12047653_872661416162991_344186129_nCiudate sunt şi imprevizibile căile Domnului! Eu care nu pot deosebi o marcă de maşină de alta, şi ca să nu greşesc am simplificat treaba: dacă are caii la vedere e căruţă, dacă nu se văd caii, e maşină, an ajuns să fac reportaj despre…o maşină de la Salonul Auto din Frankfurt-Germania!

Recunosc că mi-a plăcut munca de cercetare, de adevărat detectiv, ca să descopăr cine e cel care a construit o maşină de lemn undeva lângă Tîrgu Mureş! Unde?

Facebook, cunoştinţe, telefoane, ocupate, blocate, numere greşite, intervenţii prin logodnică, viitor cumnat, cel care a făcut siteul şi…când părea că mă învârt în cerc, mi se acceptă cererea de prietenie! Vorbesc câteva ore prin mesaje scrise tocmai cu cel care a realizat bijuteria. Ca de obicei, artiştii sunt greu de descusut. „Puteţi să mă mai întrebaţi”! îmi scrie după ce scapă de un val de curioşi. Întreb şi răspunsul vine după ce pleacă un nou val. Şi tot aşa. Cel care a făcut modelarea 3D, un alt bau-bau pentru umanistul din mine, nu are timp de facebook. Îl prind abia seara, după ce se întorc de la expoziţie. A meritat aşteptarea pentru că aflu mai multe detalii din bucătăria Juliei. Julia este maşina de lemn realizată în Corunca, sat apartinător urbei. Navighez până la epuizare: ajung să văd maşina de atâtea ori şi în atâtea ipostaze încât am impresia că am mai văzut-o  şi altădată.

…după lupte seculare a ieșit asta:

http://www.punctul.ro/julia-masina-de-lemn-din-corunca-mureseana-la-salonul-din-frankfurt/

(va urma)