13001322_820843498046036_8640437491460350747_n.jpgUneori intenţia bună se îneacă la mal din cauza unui exces de zel. De pildă: nişte foşti tovarăşi şi câţiva  actuali democraţi au amenajat o sală drept birou electoral. Nu sunt ei în buricul urbei, dar nici la capătul lumii, într-un cătun uitat de lume. O fi auzit de bun gust, de etichetă , de chestii de-astea ce te pot ajuta sau te pot descalifica din start.

Ce au făcut stimabilii? Ce altceva decât au agăţat pe perete, aşa cum făcea pe vremuri buna lor cu ştergarele ţesute în serile lungi de iarnă, două drapele: cel al României şi cel al Uniunii Europene.  Între ele, sus au agăţat stema României, iar mai jos o cruce albă cu Iisus răstignit. Pereţii sunt proaspăt zugrăviţi cu „albastru-mărie”, poate cu o nuanţă un strop mai deschisă, geamurile termopan sunt acoperite cu perdele panglică, mesele lungi sunt noi, strălucitoare, doar feţele celor de la masă par un pic posomorâte, cel puţin doi dintre ei zâmbesc încrezător: e normal, se filmează!

Pe jos podeaua e acoperită în întregime de o mochetă albastru-închis…câteva scaune şi …gata.

Dacă le-ar da cineva două suporturi pentru drapele , iar crucea cu Isus ar dona-o Bisericii, stimabilii ar avea o sală pe cinste şi ar avea poate şi mai mare credibilitate!

Astfel au un Kitsch din exces de zel!