Etichete

, , , , , , , ,


sandstorm-165332-1280-465x390.jpgMeteorologii au anunțat cod roșu de nisip saharian și vizibilitate redusă. Nici vijelia, nici ploile cu tunete anunțate cu ceva timp în urmă nu s-au adeverit și întârzie și sfârșitul lumii programat pe azi, parcă.

Sfârșitul lumii întârzie, în schimb un sfârșit local a și început deja. Un sfârșit la care asistăm cu toții, ca la spectacol, nevenindu-ne să credem că asta e realitatea. Nu aplaudăm și nu avem relache nici lunea. Regizorii au reușit să ne presare cu praful ce adoarme vigilența, creează somnolență și letargie totală. Cel care mai cârâie în formație,  e redus urgent la tăcere.

Ce se întâmplă cu noi? Ce e cu acest teatru absurd?

Zilele trecute m-a șocat anunțul unui medic primar cardiolog, că va intra în greva foamei! Am scris despre el, aici https://erikamarginean.wordpress.com/2016/08/28/medicul-care-a-imblanzit-boala-parkinson/

și despre intenția lui aici https://erikamarginean.wordpress.com/2018/04/14/un-medic-primar-cardiolog-in-greva-foamei/

Surprinzător era că medicul pe care îl admir pentru dârzenia cu care se luptă cu o boală grea și pentru empatia de care dă dovadă în relația cu bolnavii, după mulți ani de promisiuni a revenit asupra situației sale amenințând cu greva foamei. În final a primit alte promisiuni. Starea lui de sănătate s- a mai înrăutățit din cauza stressului, dar altceva nimic nu s-a schimbat. Cel puțin până acum.

Între timp pe scena mare din țară, sub perdeaua de fum și cortina de nisip saharian s-a lucrat intens la subiectele arzătoare la ordinea zilei. Inutilă precauție. Poporul doarme!