Etichete

, ,


2009.jpgÎn urmă cu un deceniu, într-o zi de ianuarie i-am invitat în redacția cotidianului ”Zi de Zi” pe cei mai votați dintre elevii olimpici. Ei au fost primii câștigători ai concursului ”Alege-ți Elitele”. Primii și ultimii, pentru că în ciuda promisiunilor, premiile n-au mai sosit niciodată, din lipsă de sponsori.

Obișnuiți cu știrile negative, cititorii au fost plăcut surprinși de apariția săptămânală a unor interviuri luate unor elevi târgumureșeni, fruntași la învățătură. De la participanții la olimpiade în țară sau peste hotare până la câștigătorii unor premii importante, cititorii au putut afla povestea unor tineri, de la grădiniță până în ultimul an de liceu. Fiecare olimpic se prezenta singur, apoi era caracterizat de colegi și  de profesori. Întâmplări hazlii, metoda lor  de a învăța cât mai ușor cât mai bine și planurile lor  de viitor.

Anii au trecut, până și cei care erau în clasa a V-a pe atunci au ieșit deja de pe băncile școlii. Așa cum le-am promis , am încercat să le aflu povestea lor după terminarea liceului. Câteva dintre fete  s-au măritat, și-au schimbat numele, le-am pierdut urma. Cei care și-au ținut promisiunea, și-au urmat visul continuându-și studiile peste hotare. Și au rămas să lucreze peste hotare. Marea Britanie, Franța, Suedia, Germania…se pot mândri cu tinerii târgumureșeni.

Prima din stânga de pe poza de grup, am găsit-o în Marea Britanie.

https://www.punctul.ro/targumureseanca-sandra-daroczi-doctorand-la-universitatea-exeter-dorul-de-acasa-e-mereu-acolo/