După ora 14, mărșăluind pe mini stepperul meu instalat pe balcon, urmăream cu oarecare curiozitate ce se întâmplă pe la intrarea unui bloc din apropiere. Două mașini ale salvării cu o parte a personalului au înviorat cenușiul străzii, grație echipamentului lor roșu, inscripționat SMURD.

Deodată atenția mi-a fost îndreptată spre cer, așa din senin, spre un obiect strălucitor, ce a apărut parcă de nicăieri, deasupra blocului de vizavi, trecând destul de repede și fără zgomot spre stânga mea, dispărând de după colțul blocului.

Am fost atât de surprinsă, că n-am reușit să fac decât o singură poză, cu telefonul, după care l-am urmărit cu privirea, preț de câteva secunde și a și dispărut, așa cum a venit. Încercam să realizez ce am văzut. Semăna cu o dronă, dar în niciun caz nu era una din cele care se găsesc în comerț. Metalic, strălucitor, în formă de 3, cu o cameră de filmat la mijloc…La un moment dat se afla aproape deasupra capului meu, îl priveam fascinată având senzația că cineva se uită la mine. O fracțiune de secundă mi-a trecut prin cap – după ce a dispărut obiectul din câmpul meu vizual – cine știe unde am să apar nepieptănată…

Ce mi s-a părut ciudat și de atunci mă miră încă, a fost reacția mea. Urmăream salvările de la înălțimea celor câteva etaje unde mă aflam cățărată pe stepper, deci priveam spre stânga jos. Fără niciun avertisment brusc mi-am ridicat privirea spre cer (titlul cărții lui Silvii Măcrineanu!)și aproape instantaneu mi-a trecut prin cap acest ”ceva” ce vine spre mine, trebuie imortalizat. După asta am avut stop cadru, îl urmăream cu privirea și atât. Nu aveam niciun gând, nici o reacție, am rămas …mască!

După ce a dispărut, de atâta efort de a-mi ține capul răsucit după el, am simțit un ușor deranj ”la etaj”, apoi mi-am revenit și m-am grăbit să văd ce am fotografiat!

Am mărit cât am putut obiectul din imagine și l-am postat pe facebook, să văd ce părere au prietenii. Voi ce credeți, ce am văzut sâmbătă, 28 martie ora 14 și un picuț? O dronă? Un obiect zburător neidentificat? Un balon cu heliu de la aniversarea cuiva sau… altceva?

Repet: avea înălțime, avea viteză, era silențios, frumos și strălucitor. Aștept opinia voastră!