Etichete

, ,


M-am decis. Îl votez pe candidatul care nu doar promite, dar chiar transformă ”orașul digital” într-un Târgu Mureș normal!

Odată cu apropierea alegerilor locale toată suflarea urbei cu drept de vot își verifică documentele de identitate. Nu de alta, dar dacă uită cumva, îi amintește poliția locală, dar despre asta vorbim cu o altă ocazie.

Pandemia a dat totul peste cap. Printre restricțiile și ordonanțele militare mai ceva ca pe timp de război tradițional, stările de urgență sunt urmate de 90 de zile de grațiere, pentru aducerea la zi a documentelor expirate, de pildă.

Pentru evitarea riscului de infectare s-a încercat telemunca, plata utilităților online, cumpărături online, eliberarea rețetei, consultul medical online și…programare online pentru  eliberarea cărților de identitate. Și toate au funcționat de minue, mai puțin asta , ultima!

Cum se face programarea online?

Un simplu click pe pagina  de internet a primăriei https://www.tirgumures.ro, o căutare printre numeroasele rubrici și reclame, dăm de Programare online pentru eliberarea cărților de identitate.

Toate astea aflăm dând căutare pe ”goagăl” unde putem citi Regulamentul cu 11 articole. Aici aflăm adresa de internet, atenționarea să avem dosarul complet, să fim la ora exactă, să nu stăm mai mult de 15 minute și mai ales să ne facem din timp programare.

Dâm click pe adresă după cum spuneam, citim tot, și vrem să facem programare.

Numai că ni se atrage atenția:

Art.1 ”Nu se pot face programări prin email, fax sau telefonic.”

Doar de pe pagina municipiului. Mai dăm odată click și nu se întâmplă nimic, Regulamentul e acolo, e la fel și ne putem distra așa mult și bine, fără să obținem programarea!

Art.10:  ”Nu se fac programări online pentru eliberarea documentelor.”

De pe site, se poate anula în schimb programarea!

Văzând că nu-i chip, omul lui Dumnezeu se prezintă personal la ghișeul de pe str, Călărașilor, plătește taxa de 7 lei , apoi află că fără programare…nu poate preda dosarul, chit că domnița de la ghișeul patru e liberă!

Ce e de făcut?

”Faceți –vă programare la telefon! ” Îmi pică tavanul în cap. ”La telefon?! ” mă mir în timp ce prind din zbor numărul mâzgălit cu viteză pe o bucată de hârtie.

Formez numărul, dictez nume, CNP, aștept să se găsească o zi , oră și ghișeu potrivit pentru  depunerea dosarului peste …două săptămâni!

Art.7 După realizarea programării va fi verificată căsuța de e-mail. La adresa de e-mail indicată în formularul de înregistrare se va trimite de sistem o confirmare cu data și ora programării.”

Nu am ce verifica pentru că nu m-a întrebat nimeni de adresă de email, nu mi-a dat nimic scris, ( ar fi fost fabulous, prin telefon) , în schimb mi-a ordonat să notez , pe un ton răstit de parcă i-aș mâncat prânzul! Apoi a închis!

Deci în orașul digital te duci la ghișeu ca să dai telefon unei angajate care poate că te și vede de după perdeluța, cum te topești de căldură, ca slănina la soare, cu masca pe figură, apoi pleci și revii peste două săptămâni, ca să mai vii și a treia oară…

Asta da, oraș digital!