Am desfăcut cu grijă și o curiozitate nedisimulată cutia. Știam că avem de-a face cu un storcător de fructe și legume, dar nu mi-l puteam imagina cum funcționează, pentru că nu semăna cu ce avusesem până acum.

Ne-am uitat peste ”pătura” de explicații în zece limbi, peste desene, apoi am amânat acțiunea pe a doua zi. La lumina zilei, e altceva. Dealtfel prezentarea, ca orice broșură bătea câmpii. Și dezinforma. În loc să scrie că ”se curăță ușor” sugera că ar curăța ușor legumele și fructele!

Internetul e plin de tutoriale, aparate asemănătoare și după o gargară mai scurtă ori mai elaborată, după datul din mâini amenințător-cineva i-a învățat că nu poți fi convingător decât dând din mâini,- așa că am reținut gesturile și indicațiile unde să dau ”like” și unde ”subscribe”, dar detaliile urma să le găsesc în precedentul sau următorul videoclip.

Așa că am mers ”pe pilot automat”, a se citi intuiția, care aproape niciodată nu dă greș.

Am pregătit pe o farfurie câteva bucăți de morcovi,. 1 cm de ghimbir, o sfeclă roșie cât un măr, 3 mere, 1 jumătate de tulpină de țelină și o mandarină mică, toate spălate, curățite de coajă ( nu le-am cules din grădina mea, nu știu cu ce au fost stropite). Am băgat în priză aparatul, am scos căpăcelul , am scos cilindrul subțire din cilindrul mai mare , am alimentat cu cele pregătite și apăsând cu cilindrul mic, după ce am întors comutatorul pe poziția pornit, s-a auzit un zgomot de…aspirator mai puțin silențios și cât ai zice pește, cele pregătite în farfurie au dispărut, iar carafa s-a umplut cu un suc de o culoare de nedescris și un gust dumnezeiesc!

Uite așa: