Etichete

, , , ,


După ceremonialul de creștinare ne-am întors la hotel. Terasa acoperită cu cea mai mare pergolă retractabilă din România care face legătura între cele două corpuri ale Complexului Turistic Măgura a fost pregătită de cu seară pentru petrecere.

Covorul de un roșu aprins pe care pășeam spre intrarea în salon ne transforma parcă în vedete, la Cannes, sau de ce nu, la decernarea premiilor Oscar! În loc de statueta mult râvnită, invitații au primit câte un pahar de șampanie!

În salonul MOSS, atmosfera, tot aranjamentul promiteau o petrecere pe cinste. Adică ”Așa cum se cuvine”. Pe dreapta, imediat după intrare pe un panou ne-am căutat numele și numărul mesei la care urma să ne așezăm. Pe stânga un Candy bar cu tort și mini prăjiturele care mai de care mai frumoase și apetisante cu siguranță le-au activat privitorilor sucurile gastrice.

Mesele rotunde de opt persoane, cu meniul ce purta numele sărbătoritei, frapiera plină cu băuturi, suvenirul roz cu mărgele pe dinafară și cu bezele mici roze sub celofan, nelipsitul aranjament floral, totul a fost ales cu grijă și mult bun gust.

Aperitivul-partea cea mai apreciată la asemenea petreceri, merită toată lauda. Vol au vent cu ou de prepeliță și icre roșii, biscotto con somon fume și cremă de brânză, tartine cu icre de crap, bocconcini cu roșii cherry… ruladă de brânză cu caise în crustă de fistic, babic de Buzău, tortilla de vită….ca să pomenesc doar câteva dintre minunățiile de pe platoul cu aperitive.

Dj Alin Nicolesco și cele patru difuzoare au asigurat o atmosferă de zile mari. Muzica bine aleasă, mesajele transmise, impecabila prestație i-au făcut și pe cei mai sceptici să bată măcar ritmul dacă nu s-au îndurat să intre în horă! Sau sîrbă. Sau …dobrogeană. Muzica de dans alterantiv cu melodii de ascultat ca să le permită mesenilor să consume ciorba la alegere, felul tradițional, sărmăluțe pe pat de mămăliguță, ardei iute și cips de bacon, felul principal și băuturi la discreție. Chelnerii vegheau cu ochii-n patru, ca nimănui să nu-i lipsească ceva.

La un moment dat, tavanul de pe jumătatea încăperii a început să se strângă. A apărut cerul din noaptea de mai, luna și o dronă care filma din exterior evenimentul. În scurt timp ne-am lămurit ce avea să urmeze. DJ Alin ne-a împrospătat memoria, dacă am fi uitat cumva de ce ne-am adunat sub cea mai mare pergolă retractabilă din România.

…iar după miezul nopții mai aveam un sărbătorit, Alex, care împlinea o frumoasă vârstă- așa se zice, nu-i așa?

Și atunci a început un foc de artificii multicolor în acordurile formației Queen: ”We are the champions, my friends And we’ll keep on fighting till the end”.. A fost minunat! După vreo 10-15 minute de ”ploaie de stele” pergola s-a închis la loc, iar petrecerea a continuat cu mult peste miezul nopții.

_va urma_