Deocamdată nu am zărit-o decât pe pagina de socializare, dar m-a lăsat fără cuvinte! Dacă vă așteptați să vă descriu o divă, regret, nu e cazul.

Este vorba de o mașină de poliție. Poliție locală. Cei care se pricep la mărci, spun că ar fi vorba de un Ford. Eu mă limitez doar la analiza exterioară a bolidului.

Mașina albă, probabil nouă, e un kitsch. M-am tot gândit cum s-o descriu, dar asta e expresia cea mai elegantă.

Sunt convinsă că nu e ușor să împaci și capra și varza într-o localitate ca a noastră. Orice ai face, orice ai zice, tu ca for decizional, nu scapi fără a fi criticat. Ba de o parte, ba de alta, dacă nu cumva se întâmplă minunea și să te huiduie în cor.

Oricâtă bunăvoință ai avea, n-ai cum să nu observi o entorsă la bun gust. Avem de a face cu o mașină de poliție! Cum de nu s-a găsit nimeni să-i zică hooo celui care s-a apucat să picteze mașina?

Se vede de la o poștă treaba, a vrut să satisfacă toate cerințele: să aibă tricolor, să fie înscripționat bilingv, urma să treacă adresa și numărul de telefon, eventual și numele șefului, să aibă stema orașului frumos stilizată, si de jur împrejur să fie împodobită cu model de cetate medievală. Pentru că i s-a părut sărăcăcioasă doar bicoloră lucrarea, nepunând la socoteală fâșia de drapel, a tras niște dungulițe roșii sub geamurile fumurii, în semn de ”pe aici nu se trece”.

Dacă te grăbești și nu te uiți la semnalele luminoase de pe capotă, o poți confunda cu un taxi!

Bineînțeles că unii se declară mulțumiți pentru că mașina e inscripționată bilingv. Dacă o vezi din dreapta, ești în Târgu Mureș. Dacă o vezi din stânga, ești la Marosvasarhely. A nu se înțelege greșit, nu am nimic cu multiculturalismul. Entorsa mă deranjează!

O firmă ”agreată” cu siguranță a încasat o sumă frumușică pentru executarea acestei opere de artă! Păcat că a greșit materialul. Pe un păretar ar fi arătat mai bine!

O mașină albă, pe care să scrie POLIȚIA LOCALĂ MUREȘ după părerea mea ar avea mai mare efect decât acest car alegoric, de carneval medieval!

Să critici e cel mai ușor. ”Fă-l tu dacă te dai așa deștept!” și cu asta te-au redus la tăcere.

Sursa foto: Facebook