Etichete

, , ,


În graba noastră obișnuită trecem pe lângă subiectul ce zace în colbul străzii. Nu odată m-am mirat de turiștii care fac poze, admiră câte o clădire cu riscul de a-și frânge gâtul în încercarea lor de a imortaliza turnul cu ceas sau vreo clădire de art nouveau din oraș.

Zilele trecute mi-am permis să fiu turist între două stații. Vreme frumoasă de primăvară, cu soare și un vânt obraznic, cât p-aci să-mi fure ia de pe mine!

Am trecut pe lângă șirul de taxiuri parcate pe trotuar, făcând slalom printre gropile din zona pietonală. ”Pișcoturile” așezate în acord global s-au scufundat pe alocuri în nisip.

I-am decepționat rând pe rând taximetriștii în așteptarea unui client și mi-am continuat drumul ca un adevărat turist, dornic să descopere frumusețile urbei.

Un grup statuar va fi dezvelit de Zilele orașului, nu știm despre ce e vorba. Mai încolo, un bej odihnitor printre verdele copacilor îmi atrage atenția. Catedrala mică se mândrește în haine noi. La intrare un imens tricolor acoperă zidul, altul mai mic flutură în vânt pe acoperiș.

Pe ambele părți de la intrarea în biserică, două icoane mari: Maica Domnului cu pruncul pe stânga și pe partea opusă Iisus (?).

În dreapta bisericii, o altă clădire recent zugrăvită, în culori pastelate, cu acoperiș nou strălucind în soare, cu geamuri curate.

Copăcei cu frunze verzi din loc în loc, pe marginea trotuarului câte un ciubăr cu tuia pitic și petunii multicolore. Trotuarul e atât de larg de parcă ar vrea să compenseze că pe malul celălalt ”fost de-unde, dar n-o juns”, cum ar zice moroșenii. Să zicem că e o imagine acceptabilă, totuși, Numai că…

Îți sare în ochi …Cenușăreasa! Clădirea Primăriei. Mi s-a părut că se pregătește de zugrăvit. Vreau să cred că nu va rămâne așa pe lângă clădirile frumoase, curate, pare murdară., prăfuită…drapelele, toate patru arborate în bernă. Toate inscripțiile de pe ușa de la intrare au fost eliminate, în locul lor un panou a fost adus mai aproape de clădire: Obiectiv de interes public, adică Primăria Târgu Mureș.

Așa a fost…( sursa facebook)

Aceleași ciubere cu flori roze ca la majoritatea geamurilor, le găsim la intrare, dar pe balcon florile de culoare mai închisă, un fel de bordo au efect demoralizator! Îmi place să cred că se pregătesc de zugrăvit și Cenușăreasa se va schimba în haine cel puțin la fel de frumoase precum cele dinaintea ei!

Apoi așa arăta… (Sursa facebook)
Acum e așa… (Foto EM)