Data: 17 august 2011

De: Erika MĂRGINEAN

Zi de zi

Ştirile de la miezul zilei de ieri curgeau domol, rostite mecanic de „prompteriţa” de serviciu. Deşi puteam jura că nimic nu mă mai poate surprinde în ţărişoara mea, totuşi, nu lipsea mult ca să nu-mi scap cafeaua din mână auzind una ca asta! Un comandant de poliţie judeţeană din sudul ţării a cerut modificarea legii care permite femeilor să intre în poliţie. Misoginul! O fi fost refuzat de vreo subalternă de i-a trecut prin cap o asemenea trăznaie!
La început de mileniu trei s-a trezit nea chestoru de poliţie să facă discriminare! Uitând că şi el a fost născut de o mamă, că doar nu l-a adus barza, le reproşează poliţistelor că îşi permit să devină şi ele mame la un moment dat! Recunoaşte că sunt silitoare, muncitoare şi deştepte, dar vai, nu sunt perfecte! Se mărită şi mai fac şi un copil sau doi, aşa, ca să-l enerveze pe nea chestoru’, îngrijorat de consecinţele acestor fapte reprobabile. Din cauza acestora activitatea instituţiei este îngreunată, liniştea şi ordinea publică sunt periclitate, este de părere comandantul.
Oare pe ce criterii s-a gândit să fie alese acele femei cărora le-ar permite să facă parte din poliţie? Ce înseamnă acel „număr limitat de locuri în Poliţie pentru femei”? Cele care vor renunţa la şansa de a deveni mame doar pentru a fi suple şi mereu prezente pentru apărarea „ordinii şi deciuplinii?”
Îmi place să cred că nea chestoru’ a suferit doar de un trecător exces de zel şi nu a vorbit serios, pentru că altfel, azi-mâine, misoginii ne trimit înapoi la cratiţă!