Ne-au numărat (la recensământ) şi au constatat că ne-am împuţinat. S-au scărpinat în cap (guvernanţii)  şi au decretat că aşa nu se mai poate! Aşa că au confecţionat un proiect de lege ce va pune stavilă în calea femeilor care vor vrea să comită o întrerupere de sarcină.

Logica simplă spune că având mai puţine avorturi, populaţia va creşte. Temporizarea nici că se putea să fie mai bună. În Săptămâna Mare, venind cu o asemena propunere, te mai poţi pune bine cu „Ăl de Sus”!

Proiectul lege obligă gravidele să treacă pe la consiliere înainte de a lua o decizie. Adică să întrerupă sau nu, starea (de regulă)neaşteptată de binecuvântare cerească! Ca de obicei, şi acum, intenţia e bună. Problema însă e mult prea spinoasă! Făcând o paranteză, redau esenţa unei convorbiri ce am auzit-o fără să vreau,  zilele trecute. Nu le-am văzut, dar după vorbe păreau revoltate, că  în secolul XXI  cum pot exista femei gravide atât de inconştiente încât să nu facă un ecograf, o analiză, să vadă dacă „e în ordine cu celulele, cu cromozome”, ca să nu dea naştere la copii cu malformaţii sau cu boli rare. Adică să facă avort! Vorbeau despre un anumit tip de boală ce ar fi putut fi depistată din timp cu o simplă analiză şi nu ar mai avea de suferit acum nici copilul, care normal nu are cum să mai  fie şi nici mama pentru care nu se poate imagina un chin mai mare decât un copil născut cu handicap.

E uşor să comentezi de pe margine, sunt de acord. Cum la fel de uşor e şi să le trimiţi la consiliere, înainte de avort! Dar dacă am consilia fetiţele şi băieţii din timp, să nu se joace cu focul? Dacă i-am învăţa să folosească mijloacele de protecţie, dacă sistemul medical ar funcţiona mai bine, dacă toate femeile din ţară ar avea acces la consiliere şi planificare familială, dacă …şi lista ar putea continua!

În lipsă de altceva mai bun, le trimitem la consiliere, după ce faptul e consumat! Să zicem că vor fi convinse să renunţe la avort. Foarte bine. Dar consilierea nu ţine de foame şi nici condiţii de trai nu asigură rătăcitelor.  Se vor naşte nişte copii nedoriţi, ce vor fi abandonaţi imediat după naştere, sau vor fi daţi spre adopţie, că tot a fost simplificată adopţia. Vor fi ele mai fericite? Cu siguranţă nu, dar va creşte populaţia ţării! Iar guvernanţii vor putea raporta la sfârşit de mandat: e drept că a scăzut numărul pensionarilor (inexplicabil?), medicii au plecat cu miile din ţară, dar uite că a crescut populaţia! Demografic stăm bine!