Etichete

, , , , ,


Imagine-TV-logo-1„Răsfoiesc” poşta electronică în căutarea noutăţilor  şi ce aflu: o cunoscută crainică TV, actriţă şi consilier, deci nicidecum o muritoare de foame,  de pe lista cu propuneri spre disponibilizare ajunge „un caz social”. Alături de alte 33 de nume dintre lucrătorii de la TVR, unde se fac mari disponibilizări. Nu am treabă cu capra vecinului, dar ştirea mi-a adus aminte de un caz, oarecum asemănător, dar cu final diferit.

Povestea cineva că lucra la patron, când într-o zi a fost anunţat: stop joc! Firma nu mai avea din ce să-l plătească, şi l-a pus pe liber. Familie, copii, rate la bancă şi  câteva săptămâni până la…pensionare! Să fii concediat cu două luni înainte de pensionare, de la o firmă care nu numai că nu a dat faliment, dar pe loc a făcut angajări! Nu avea cum să fie caz social nefiind nici actriţă, nici figurant în vreo telenuvelă sau consilier! A fost şomer 10 săptămâni, pentru bani mărunţi şi peste trei luni şi-a aşteptat decizia de pensionare! Fără o para chioară, atăta timp? „Păi…şi dacă ar fi lucrat tot atât ar fi aşteptat după bani”, i-au zis cu cinism unii, iar alţii jubilau că la vărsta lui oricum nu- l -ar mai angaja nici dracu’. Credeţi că s-a interesat cineva cum s-a  descurcat? Cum şi-a petrecut sfintele sărbători pascale? Din ce şi-a plătit dările, ratele? Ce a pus pe masă?Dacă a avut bani de medicamnte pentru nevasta bolnavă?  Mea culpa!Dar, recunosc, nici măcar eu!

Crainica despre care scriam mai sus, a ajuns caz social pentru că era…tânără, frumoasă, puţin divorţată, dar avea de crescut un copil!