Etichete

, , ,


cafeaua-de-dimineata-Din câte ori nu am zis aşa, mai în glumă, mai în serios, primind un ajutor din partea cuiva! La fel am zis zilele trecute colegului care m-a servit cu o cafea la mini şedinţa ţinută „La serviciu”.

Da, eram la serviciu şi am coborât în suterenul clădirii, unde funcţionează un local modest, aproape  bombă, ce poartă acest nume absolut inspirat. Cu încăperi mici şi întortocheate cum îi şade bine unei pivniţe, La serviciu găseşti meniu sub 10 lei, gătit de o doamnă care la 5 pleacă acasă, închide cămara, lăsându-i flămânzi pe cei de la serviciu care lucrează până târziu!

În schimbul doi poţi bea o cafea cu sau fără lapte, răcoritoare (la preţuri pipărate) şi bere la doză şi uneori şi la sticlă!Ţigări să nu cauţi, că nu vei găsi. iar chelneriţa, fumătoare şi ea, mai mult de două fire nu-ţi dă, nici s-o rogi în genunchi! „Pân’la 12 ce mă fac?”Şi îi dai dreptate. Apoi cheamă dintr-un cotlon un client ce se oferă să dea o fugă până la primul magazin unde se găsesc ţigări. Aduce restul corect, dar îi cere vamă! Cum să nu-i dai? Merită omul! Dau un regat pentru un cal!

Un televizor agăţat într-un colţ, la înălţime, prezintă ştirile, cu sonorul tăiat. Ori de câte ori se deschide uşa, o doză de aer rece intră în încăpere, micşorând „parfumul” ce vine dinspre baie din când în când. Îmi beau cafeaua şi ies în noapte. Oare când îmi vine prima pensie?