Etichete

, , , , , ,


Uriah_heep_73O răbdare de cămilă şi viteza melcului trebuia să ai ca să fixezi scala aparatului de radio pe postul cel mai bruiat de securişti: Europa Liberă. Semnalul venea ca de pe lună, ba dispărea, ba se interfera cu alte posturi şi adesea se rezuma la fluieraturi. Şi cu toate astea  ne încăpăţânam să-l ascultăm pe Cornel Chiriac cu emisiunea lui „Metronom”.

CornelChiriac-286x260Era singura modalitate de a afla de muzica „decadentă” a occidentului! Un LP de contrabandă costa 500 de lei şi trebuia să ai şi un pick-up, că altfel puteai să te uiţi la el! Astfel ne mulţumeam cu fragmente din emisiunile celui ce avea să fie asasinat la ordin în cele din urmă, într-o parcare din Munchen, la numai 32 de ani! Motivul? Ajunsese mai cunoscut decât Ceauşescu!

„July morning” al trupei Uriah Heep l-am auzit prima dată tot aşa printre fluierături şi întreruperi, dar mi-a plăcut. Nu ştiam o iotă în engleză, dar bănuiam că zice ceva simplu şi frumos. Melodia oricum nu o mai puteam scoate din  cap, avea acel ceva atât de captivant chiar şi fragmentată de semnale morse.timthumb

Dacă atunci mi-ar fi zis cineva că va veni o zi în care trupa va cânta în centrul urbei, la Târgu Mureş, mai mult ca sigur l-aş fi considerat nebun! Deşi nimănui nu i-a trecut prin cap aşa ceva atunci, duminică seara Uriah Heep chiar a cântat pe scena din buricul târgului! Peste 6000 de fani au ascultat fără bruiaj de data asta July Morning…şi alte piese mai vechi sau mai noi din repertoriul legendarei formaţii britanice.IMG_4711IMG_4733IMG_4729

Imagini de la concert (ultimele 3) primite de la  Jandarmeria Română care i-a păzit pe britanici înainte de concert, după ce ziua s-au plimbat nestingheriţi prin oraş dând autografe!