Postare pe pagina de socializare. O tânără anunță că aseară a fost răpită ( exact așa) cumnată-sa de ”numai 18 ani” din fața unui resturant din localitate. Sub mesaj, două fotografii, nu prea clare, din care se uită la noi o brunetă simpatică. Iată mesajul: ”A fost rapita de aseară va rog dacă aveți informații sau dacă ați văzut-o va rog sa imi scrieți în privat sau în comentari (este cumnata mea ) are doar 18 ani sau anunțați politia va rugam frumos”.

Empatici, în urma nenorocilor de dincolo de granița din Nord-Est, internauții au reacționat pe loc. În scurt timp au apărut zeci de mesaje care invocă ajutorul divin, trimit emoticoane, sau doar susțin postarea prin trei puncte sau ”up”.

Sunt 43 de distribuiri, 51 de comentarii…

Cu toate că a solicitat mesaj în privat, tânăra nu răspunde la întrebările mele care apar ca ”livrate”.

De 24 de ore nu a apărut fata fără nume. ”… politia a zis sa postam și o sa o pună și la știri pentru ca e de negăsit”- a răspuns tânăra la una dintre întrebările comentatorilor, iar de atunci e liniște.

Poate că n-a fost decât alarmă falsă?

UPDATE:

comunicat IPJ:

”Astăzi, 29 martie a.c., în baza colaborării cu polițiștii din cadrul I.P.J. Bihor, aceștia din urmă au depistat persoanele în cauză în județ.”

Deci: nu e FAKE NEWS. Locuitorii din zonă susțin că, restaurantul fiind în apropierea unui liceu, observă adesea fete acostate de indivizi dubioși.

Duminică seara a existat o persoană la locul evenimentului care a asesizat poliția. ”În fapt, la aceeași dată, o tânăra, de 18 ani, din Bălăușeri, însoțită de fostul partener, s-ar fi deplasat cu un autoturism într-o direcție necunoscută, după ce inițial acesta ar fi determinat-o să rămână în mașină împotriva voinței sale.”