Etichete

, , , ,


După ce am încercat toate rețetele de pâine din broșura Tefal Pain d’or 12 programe, am testat aluatul pentru pizza. Excelent! Și perfect pentru langoș cu brânză de burduf, de pildă.

Apoi am făcut fulgi de ovăz cu lapte…trecem peste asta.

Am încercat așa zisa Pâine vieneză cu ciocolată. Am o nedumerire. De ce i se spune pâine, dacă aparent e cozonac? E foarte bună, indiferent de denumire! La Viena se mănâncă astfel de pâine cu ciocolată la mic dejun. Cred. Sau la ceaiul de la ora cinci…de ce nu? În niciun caz însă cu slană și ceapă, asta e cert!

Pas cu pas, am ajuns la un titlu apetisant: chec cu lămâie. Nu era prea reușită ilustrația, dar mi-am putut imagina până și ce gust ar trebui să aibă!

Am studiat cu mare atenție iconițele din lista de ingrediente. E o artă să deduci ce vrea să reprezinte și nici lista cu denumirea lor în șapte limbi de circulație…central europeană nu e de prea mare ajutor. Mai ales pentru un chef începător! Sună ciudat, știu, dar chefu-i șef!

Am pus în cuva aparatului 3 ouă și un pic de apă. Nu am găsit altă metodă de a scoate 200g de ouă decât lungind albușul unuia cu un pic de apă! 4 sunt prea multe, 3 nu ajung. Simplu!

Am cântărit făina de pe Raftul Bunicii, zahărul de pe raftul meu, praful de copt, un vârf de cuțit sare, untul ….zeama de lămâie- aici așa scria, dar sursele de pe net vorbeau despre coaja de lămâie, care după cum se știe e tratată cu chimicale și nu se recomandă la consum.

Pe scurt am respectat la milimetru rețeta! Am programat aparatul de pâine.

Am avut serioase emoții și mi-am ciulit urechile ca nu cumva să-mi scape sonorul anunțând că e ”gata”. Peste 105 minute. Mirosul, bănuiesc că i-a anunțat și pe vecini, pe o rază de câțiva kilometri!

La momentul adevărului am deschis capacul aparatului, am agățat toarta cuvei cu cârlig extrăgând-o glorios din aparat. Checul meu galben auriu se lăfăia cu mândrie în cuvă. Mirosul de chec cu lămâie…v-am mai spus. Am recuperat paleta, apoi am verificat ”acoperișul” acelui obiect de artă, alintat chec!

Să vă spun? Să nu vă spun ce a ieșit? Lava cake pe galben! Miezul a rămas cremos!

Mă opresc din scris…Checul din jurul cremei e …chiar chec. Gustos!

Totuși, de ce nu s-a făcut?