Etichete

, , , , , , ,


mviteazu 012Un proiect denumit „Împreună pentru siguranţa celor mici”, iniţiat de poliţiştii mureşeni în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgu Mureş, se află în plină derulare. Cele 18 activităţi la clasele învăţătoarelor Dulău Maria, Szamcek Maria, Tandea Ionela, Evoiu Marioara, Chibulcutean Cristina, Arion Simina, Butiurca Adela, Botos Daniela şi Vultur Doina au dezbătut diferite probleme legate de siguranţa copiilor.
Tema dezbătută zilele acestea se referea la dispariţiile de minori, la siguranţa copiilor la şcoală, pe stradă, acasă şi în mediul virtual.
Copiii celor şase clase vizitate de poliţişti au dezbătut pe grupe întrebările: De ce pleacă de acasă unii copii? La ce pericole se expun cei care pleacă de acasă? Ce trebuie să facă ei, copiii, ca să nu ajungă la dispariţii? Ce pot face părinţii să-şi ferească de asemenea situaţii copiii? Ce faci dacă te-ai rătăcit? (la un concert, la mare, la pădure, la munte, într-un parc de distracţii, într-un oraş necunoscut etc.)?
mviteazu 023
În urma discuţiilor au fost trase nişte concluzii clare:
Copiii când merg în locuri aglomerate, necunoscute, trebuie să aibă un plan de rezervă: un punct de întâlnire în cazul în care se pierd de grup. Ei trebuie să ştie că vor fi căutaţi în orice situaţie şi în cele din urmă vor fi găsiţi. Dacă se pierd în pădure, să stea locului şi să facă zgomot, iar în localităţi să ceară ajutorul unui adult în uniformă.
Indiferent de motive, copiii trebuie să înţeleagă că plecatul de acasă nu e o soluţie, nu rezolvă nicio problemă, dar poate aduce multe necazuri!
Sursa: Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, IPJ Mureş