Etichete

, , , , , ,


1972508_674889142549684_252599777_nPatru pachete de ţigări purtând semnele vizibile ale trecerii timpului nemilos m-au ţintuit locului. Cum să nu te năpădească amintirile când vezi pachetul de Snagov, cel care m-a dus prima oară în ispită şi pachetul mai modest de Carpaţi fără filtru, ţigări mult mai bune,(mai ales dacă erau de Sf. Gheorghe), dacă mi-e permis să afirm aşa ceva despre iarba dracului! De unde se vede cât de înşelător e ambalajul! Ce m-a oprit la această postare pe facebook, pe lângă „la recherche du temps perdu” a fost descoperirea numărului mare de „prietenari”, foşti şi actuali fumători care au comentat serios afectaţi de lanţul amintirilor! Peste şapte sute de vicioşi şi-au amintit de toate mărcile existente în epocă, de preţuri şi câte şi mai câte!
O tempora, o mores! Când pachetul de „Carpaţi fără” costa 3,25 de lei şi îl cumpăram de la „shop”, a se citi de pe o pagină de ziar „Scânteia” întinsă pe trotuar, în faţa blocului, pe care erau aşezate o sticlă de bere, un pachet de cafea cu năut, (nechezol)şi un pachet de Carpaţi cu filtru, aparent nepăzite de nimeni. Trecătorul interesat de „shopping” nu trebuia decât să se apropie, că de nicăieri parcă apărea un tuciuriu şi, dacă îl evalua ca fiind cumpărător serios, îi dădea şi Carpaţi fără filtru de Sf. Gheorghe la 10 lei pachetul! Şi toate astea în buricul târgului lui Bucur, nu oriunde! Desigur nu la şosea, ci în spatele blocurilor gri! Dacă ţi se făcea poftă de ţigări de duminică, nu trebuia decât să ieşi la o plimbare cu barca prin Cişmigiu! Cât a durat tranzacţia puteai să te crezi la Veneţia…barcă lângă barcă, cu scuzele de rigoare, că doar nu toată lumea e gondolier, puteai cumpăra pe sub mână câte un pachet de BT sau Weekend, aduse de la bulgari…
Şi dacă v-a prins şi pe voi nostalgia de primăvară, să ascultăm ceva adecvat, cu fum de ţigară…(ce bine că nu mai fumez!)

Sursa foto: facebook