Etichete

, ,


cloud-47580_640Nu cred că există pe lumea asta ceva mai frustrant decât neputinţa! Când te uiţi în jur clocotind de nervi şi încerci să numeri încet până la zece, ca să nu-ţi puşte vreo venă în cap. Te uiţi la cer şi nu vine nicio  salvare! Nu-ţi rămâne decât să înţelegi că nu poţi face nimic! Degeaba chichirezi gâlceava, dacă niema putirinţa!

Atât am scris aseară. Supărată, altădată aş fi aruncat pixul cât colo sau aş fi rupt hârtia din maşina de scris! Aseară m-am mulţumit doar cu un Ctr Alt Delete!

Am făcut o mică escală apoi în faţa televizorului şi nu ştiam dacă e de râs sau mai degrabă e de plâns ceea ce vedeam. Premierul şi ministrul finanţelor scoşi la tablă de tătucul nost’ şi lăsaţi corigenţi la… MTO!

Dimineaţa la radio am dat de o emisiune în care invitatul îşi cerea scuze abia după a treia întrebare, la care, din lipsă de documente la purtător, nu putea da răspunsul! Dacă ar fi fost luat ca din oală, hai să fim indulgenţi şi să zicem că nu putea şti toate răspunsurile, dar omul fusese invitat în emisiune şi în ziua precedentă chiar fusese pus în temă cu subiectul emisiunii, după cum avea să menţioneze la un moment dat moderatoarea. Nu m-am mai mirat, căci se potrivea perfect în schemă!

Aş fi vrut să-i adresez şi eu câteva întrebări, dar  m-am abţinut. Bănuiesc că nu avea „documentaţia” nici pentru întrebările mele! Tocmai ne anunţa cu seninătate că preţul apei a crescut cu 13 bani pe metru cub şi la apa potabilă (3,86 lei) şi la canalizare (3,14 lei) şi la cea din cer (0,90 lei), când o ascultătoare l-a întrebat de ce o lege, cea cu taxarea apei meteorice, se aplică doar pe alocuri? Răspunsul? „De aia”, zic eu, căci invitatul nu ştia. Şi atunci, de unde să ştie cum se poate să ai contor de apă cu verificarea la zi şi să plăteşti ca prostul, lună de lună, diferenţe faţă de singurul contor valabil, cel de la branşamentul de la bloc?