13006561_1177254428973661_3324809827486800044_n.jpgAm văzut un document oficial, postat pe pagina de socializare şi nu m-am putut abţine de a-l comenta un pic. După cum arată antetul este vorba de un serviciu al administraţiei locale, mai exact al domeniului public şi privat.

Un lucru elementar-părerea mea-ar fi ca orice lucrător în slujba cetăţeanului, mai ales dacă se dă mare apărător al limbii oficiale a statului, să ştie să scrie şi să citească în limba pe care o apără cu atâta vehemenţă.

Există cetăţeni care se cred superiori celorlaţi din simplul motiv că li se frânge limba în gură dacă pronunţă un cuvânt în cea mai grea limbă din lume, întâmplător cea mai vorbită după limba oficială a ţării. Din mândria de a nu fi cumva bănuiţi că ar avea vreo legătură cu altă limbă decât româna, ei nu scriu corect nici numele străzii unde se duc de cinci ori din şapte zile, măcar odată trecând pe lângă câte o tăbliţă pe care stă scris numele străzii.

Acum eu nu ştiu dacă cei „trei corifei” care semnează documentul au cumva şi o secretară, dar  văd  că şi-au pus semnătura: un director, un şef serviciu şi un inspector ( e drept că acesta din urmă recunoaşte că el ar fi fost făptaşul, care a „întocmit şi redactat”(plus alte sinonime din tot DEX-ul dacă doriţi).

Doi dintre semnatari sunt ingineri…probabil de horticultură, nu avem de unde şti, dar suntem siguri că au chiulit de la orele de matematică! După ce le trece panica provocată de dimensiunile unui cort de 10mp, vin cu propunerea de a folosi un cort de…3m X 3m , dar mai încolo, nu acolo unde s-a cerut de petiţionar!

Şi urmează un text explicativ într-un limbaj de lemn, cu atâtea de greşeli de exprimare şi de ortografie încât chiar şi cel mai indulgent prof. de română i-ar lăsa repetenţi!

Cireaşa de pe tort:  după toate acestea ne mulţumesc pentru înţelegere!

Măcar atât, nu?