Motty-Serv-Impex-S.R.L.-Oradea-325.jpgPotrivit ultimului recensământ al populaţiei, municipiul Tîrgu Mureş numără 134.290 de locuitori. În ultimii cinci ani, numărul acestora a mai scăzut cu numărul celor plecaţi temporar sau definitiv dintre noi şi a mai crescut cu numărul nou-născuţilor. Judecând după suprafaţa oraşului, oricât s-ar fi extins în ultima vreme, tot ar putea fi parcurs de la un capăt la altul, chiar şi pe jos, în cel mult două ore. Presupunând că vorbim de un tânăr sănătos şi iute de picior.

Dar dacă vorbim de un tânăr, care vine dintr-o localitate limitrofă? Care a călătorit câteva ore bune şi  ajuns în Piaţa Bulgarilor are o urgenţă! Îl zoreşte o treabă mică. Şi nu ştie că tocmai se îndepărtează de „bombele” de dincolo de drum, unde ar fi găsit un loc civilizat pentru a se uşura.

Pornind însă, spre centrul urbei, tot mai zorit de urgenţă, omul s-a uşurat cât a putut de discret… pe o tufă. A crezut el, că nu l-vede nimeni, dacă stă cu spatele spre parc! Ochiul magic al unui telefon deştept, însă l-a ochit şi l-a făcut „vedetă” în câteva minute. Nu mai trebuie menţionat unde, se-nţelege că pe pagina de socializare. Şi nu pe oricare, ci taman pe unul dintre acele grupuri  intitulate: eşti din Tîrgu Mureş dacă…

Comentatorii burzuluiţi de atâta indignare,  mai –mai că se păruiau metaforic, dându-se mai catolic decât papa. În spatele monitorului, curajul le umflă muşchii şi celor mai timizi concetăţeni, nu-i aşa?  Bietul om! Uşurat, şi-a aprins o ţigară şi privea direct în cameră, fără să bănuiască cum a ajuns om mare! Iar ochiul magic îl urmărea cadru după cadru!

Poate că s-ar mai scandaliza şi acum comentatorii, de nu i-aş fi întrebat dacă a numărat careva dintre ei câte WC-uri publice avem în oraş? Am întrebat din curiozitate, a nu se înţelege că aş susţine uşuratul în tufe!

Nimeni nu se aştepta la întrebarea asta complicată, şi nu din cauza efortului de a le trece în revistă! Unii au sugerat că  soluţia ar fi să-ţi iei o „cafea de urgenţă” ca sub pretextul cafelei să foloseşti apoi toaleta unui bar. Exagerând, alţii s-au referit şi la treaba mare…Tot în tufă? Iată un subiect tabu, ce pute!

Şi dacă tot am deschis subiectul, oare montarea unor wc-uri ecologice în câteva locuri mai aglomerate nu ne-ar ajuta?

(Publicat în PUNCTUL 635)