23167734_562858220723179_2164177375124246453_n.jpgTot imitând occidentul de care a vrut să ne ferească tătucul Ceaușescu, pe lângă multe rele, uite că am copiat și ceva bun. Recent s-a deschis primul magazin de caritate din orașul nostru! Ce înseamnă asta? Că există un loc unde putem dona îmbrăcăminte, obiecte de tot felul de care ne-am plictisit, dar care se află în stare atât de bună încât le-am cumpăra dacă am avea nevoie de ele. Un astfel de magazin, Charity Shop s-a deschis în B-dul 1 dec. 1918 nr. 206. Marfa adunată aici se vinde cu preț accesibil tuturor buzunarelor. Adică puteți dona , dar și cumpăra ce vă place din exponate. Din sumele incasate la Charity Shop sunt finanțate tratamentele copiilor bolnavi de cancer! Informații la telefon  0754 066 441. Magazinul este la dispoziția dumneavoastră în zilele lucrătoare între orele 9 și 17, ceea ce înseamnă că sâmbătă și duminică este închis.

În primii ani de după (aș zice marele deranj  dacă nu am fi avut atâtea vieți pierdute) evenimentele sângeroase din decembrie 1989, curajoșii cu inițiativă și cu experiența excursiilor peste hotare n-au stat prea mult pe gânduri. Au căutat vechile surse de aprovizionare, piețele de vechituri din marile orașe ale occidentului, ori depozitele cu lucrurile de care s-au plictisit bogătașii, sau pur și simplu au strâns electrocasnicele lăsate pe marginea drumului, semn că erau în așteptarea camionului care, periodic,  adună în mod organizat astfel de deșeuri. Și au adus din ele în țară exact atât cât au putut aduna. Fiind luate pe nimic, le-au vândut destul de ieftin.

Îmi amintesc când ni s-a stricat și cel de-al doilea televizor alb-negru, am cumpărat cu 15mii de lei unul mare, adus de prin Europa de undeva. Vânzătorul și-a făcut o firmă de recondiționat televizoare pe care le vindea chiar cu garanție de 6 luni! La un moment dat aveam trei aparate puse unul peste celălalt într-un colț al sufrageriei, cel care funcționa fiind mereu ultimul, cel de deasupra. După ce și acesta și-a dat duhul, am trecut la un altul, adus din Germania, de ”marcă”, de astă dată color și cu un sonor excepțional. Acesta ne-a servit cu credință până la primul color absolut nou, cumpărat dintr-un magazin de televizoare din centrul urbei, un LG cu 400 de lei. Și mă opresc aici cu trecerea în revistă a aparatelor tv, (bineînțeles că am trecut la cele mari și plate, smart), căci nu e vorba de inventar, ci de descoperirea modelului care a inspirat deschiderea unui magazin Charity și la noi!