Etichete

, , , ,


Târgumureșenii își aduc aminte de un local din centrul urbei unde în anii ’80 puteau asista în direct la prepararea delicioasei pizza, o noutate gastronomică la vremea respectivă.

Un bucătar priceput amesteca ingredientele, frământa aluatul, apoi cu mișcări iscusite, ca de circar, învârtea – învârtea repejor bucata de aluat, aruncând-o de pe o palmă pe alta,  până ce lua forma unei farfurii plate…

Între timp, pe la mese clienții așteptau cuminți să le vină și lor comanda, inhalând mirosul apetisant al pizzei proaspăt scoase din cuptor.

Tot ceremonialul lua ceva timp. La fel se întâmplă probabil și acum, doar că la o comandă la domiciliu trebuie să ținem cont și de timpul de livrare. De aceea durează ceva mai mult. Nu e un secret însă, că pot fi și alte motive. De pildă, unul ca acesta:

O voce la interfon întreabă: Apartamentul 5 (număr fictiv, n.red.)? La răspunsul afirmativ urcă scările și predă cutia cu pizza celei care îl aștepta cu ușa deschisă. Aceasta plătește pizza și îi lasă și un ciubuc, așteptând să urce și musafirul pe care – l așteptau. Pașii ce se auzeau, în schimb, aparțineau altcuiva. Își întreabă omul: tu ai comandat pizza? Eu nu! Nici eu! Atunci?! Ai plătit-o? Da! Și cu gândul la cel care comandase pizza și așteaptă degeaba… au sunat la pizzeria care livrase pizza.

Vă puteți imagina reacția celor de la pizzerie. Le-au trebuit câteva minute bune ca să digere subiectul, ca să se consulte între ei și apoi să vină cu o soluție acceptabilă. Prima reacție, aceea de a – l trimite înapoi pe livrator ca să preia pizza și s-o predea la adresa corectă, nu prea era de acceptat. Cei care plătiseră pizza aveau tot dreptul s-o consume! Ca să nu intrăm și în detalii igienico-sanitare…

Trec câteva minute și din nou interfonul… din nou livratorul de pizza. Cu scuzele de rigoare le-a returnat banii cu ciubuc cu tot, urându-le poftă bună, la pizza … „din partea casei!”. O nouă pizza a fost livrată de data asta la adresa corectă, tot la apartamentul 5, dar în alt bloc.

Nu ar fi dat greș omul nici de pthumb_ee9a7ba4a5524e9835f9.jpgrima dată, dacă logica celor care au numerotat blocurile și apartamentele, ar coincide cu logica omului de rând. În loc de dreapta, livratorul ar fi trebuit să caute la stânga numărul blocului de unde primise comanda! Și tot de logică ține și întrebarea genială: apartamentul 5? Putea fi altul dacă apeși la interfon pe butonul 5?

Din toată povestea, demn de remarcat este totuși soluția găsită de pizzeria buclucașă. Ultima. Pe viitor cu siguranță va fi mai atent și livratorul, verificând adresa înainte de a se fi lăsat condus de logică!

Și uite așa se pot lungi minutele de așteptare când vi se face poftă de o pizza apetisantă!

(Publicat în 666)