Etichete

, , , , , ,


Întreprinderea de geamuri din Tîrnăveni a debutat în noul an în condiții de calitate și eficiență cerute în contractele cu beneficiarii interni și de peste hotare. Se muncește disciplinat, cu înaltă răspundere, astfel că în primele două zile din anul nou au fabricat deja peste prevederile de plan 360mp geam tras, 160mp geam laminat, 5000 de butelii și 2000 de borcane.

Secția de sticlărie a întreprinderii de sticlărie și faianță din Sighișoara a depășit sarcinile de plan cu 3,6% la mașinile de turnat butelii  și cu un procent la cele de turnat borcane, datorită folosirii la maximum a mașinilor automate de prelucrare a topiturii de sticlă.

Anul în care am intrat oferă un câmp larg de activitate și de afirmare și pentru cei care lucrează în zootehnia mureșeană, sector căruia îi revin mari sarcini pe linia sporirii efectivelor la toate speciile de animale, creșterea accentuată a producțiilor, a livrărilor de produse la fondul de stat.

La Tîrnăveni au fost predate beneficiarilor cu două luni mai devreme, 115 apartamente în cartierul Armata Roșie, iar 950 de apartamente au fost racordate la noul sistem de termoficare bazat pe recuperarea căldurii și a apei recirculate , realindu-se semnificative economii.

La Sovata funcționează tabăra de instruire a președinților asociațiilor sportive școlare, iar din 9 ianuarie au loc întrecerile sportive la schi fond, schi alpin, biatlon și concursuri.

La Filea, opt tuciurii după ce s-au cinstit la birt cu vin după bere, după care li se făcu poftă și de o țuică de prune, nu se știe din ce motiv s-au ciondănit, au încins o bătaie cu sticle și cuțite, ajutați și de femei ”aprige și mai bune țintașe ”. Lupta s-a terminat cu leziuni ușoare, ”că se mai întâmplă între prieteni”, dar și cu câte o amendă 2000 de lei amendă, aflăm de la Lazăr Lădariu.

La Chețani nivelul de producție în zootehnie nu este hotărât numai de cantitatea de furaje ce se pune în iesle, ci și de de tot ce mai fac îngrijitorii pentru ca acestea să fie consumate cu plăcere, pentru curățenia zilnică a adăposturilor, pentru starea de bine, de confort și sănătate a animalelor.

 

Și la Zau de Câmpie cu aceeași râvnă muncesc zootehniștii ca să obțină și în acest an peste 400 de litri de lapte pe vacă furajată.

Sâmbătă la ora 16 sunteți invitați la restaurantele Mureșul, Predeal, Diamant și Platoul Cornești, cu începere de la ora 16 pentru a petrece REREVELIONUL!

”Rețineți mese din timp prin șefii unităților”

Vremea relativ caldă și în general frumoasă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între minus 6 și minus 3 grade, iar cele maxime între 2 și 5 grade. Izolat ceață, prognozează CPV Sibiu.

Despre programul TV, Teatru și Cinema puteți citi în pagina 2, în rubrica  intitulată Calendar.

Din mica publicitate puteți afla cine a mai trecut la cele veșnice, cine sunt sărbătoriții zilei, cine ce vinde, cine  schimbă pe ce și o listă întreagă cu hăbăucii mureșeni, salariați la Azomureș, CIC, Banca Națională, IPL, IPP , BJATM sau ICRA, care și-au pierdut legitimațiile de serviciu pe care cu această ocazie le declară nule.

V-am prezentat revista presei din 5 ianuarie…1989.

27157583_1806399516039150_2003670896_n.jpg