Etichete

, , ,


https://www.youtube.com/watch?v=zWcIZm6h6w0

Nu știu cum se caută și cum se găsesc orașele care să se înfrățească, dar în curând municipiului Reghin se va înfrăți cu oraşul Yuncheng din China. Acest oraș se află în provincia Shanxi, situată in partea de nord a Chinei, pe 156.600 km pătrați, cu o populație de 37 milioane locuitori,  înfrățită cu județul Mureș încă din 23 iulie 2000. 

Delegația oficială a provinciei Shanxi compusă din GAO WEIDONG, Vicepreşedintele Comitetului Permanent al Congresului Popular al Provinciei Shanxi, ZHAO JIANPING, Director General  al Comitetului  Legislativ – Congresul Popular al Provinciei Shanxi, LI YAMING, Președinte al Federației Persoanelor cu Dizabilități – Shanxi, WEI ZAIXUE, Viceprimar al Orașului Yuncheng –Provincia Shanxi, LI SHITAO, Membru al personalului Biroului General al Comitetului Permanent al Congresului Popular al Provinciei Shanxi și XU LIANG, Biroul de Relații Internaționale  al  Guvernului  Popular al Provinciei Shanxi a fost primită de Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc și Maria Precup, primarul Municipiului Reghin în cursul zilei de luni, 18 iunie 2018, la Tîrgu Mureș.

Scrisoare de intenție

Cu această ocazie a fost semnată o scrisoare de intenție, potrivit căreia ambele părți sunt de acord să depună eforturi concertate, bazate pe egalitate și avantaje reciproce, pentru a promova contactele interpersonale,  interconectarea economică și comercială dintre cele două orașe și pentru a realiza în mod activ schimburi și cooperare în domeniile: industrie, agricultură, știință și tehnologie, cultură, turism și educație etc.

CJM_0002[11627].JPG

Declarații oficiale

Gao Weidong, Vicepreşedintele Comitetului Permanent al Congresului Popular al Provinciei Shanxi:

 

„Provincia noastră şi judeţul Mureş au semnat în anul 1997 o astfel de scrisoare de intenţie, urmată apoi în anul 2000 de protocolul de înfrăţire. Această vizită vine să aprofundeze relaţiile de colaborare dintre noi care au fost constante de-a lungul timpului. Cred că pasul făcut astăzi reprezintă baza pentru o colaborare viitoare mai ales în domenii precum industria chimică, energia regenerabilă, dar şi dezvoltarea serviciilor administrative”.

Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș:

”Mă bucur că municipiul Reghin, un oraș în continuă dezvoltare, a intrat în acest parteneriat cu orașul Yuncheng. Cred că schimburile de experiență, dar și colaborările punctuale pentru diferite proiecte cu parteneri din alte colțuri ale lumii sunt importante deoarece ne oferă posibilitatea de a ne îmbogăți cunoștințele, de a face lucrurile mai bine precum și de a arăta altora care sunt atuurile și bogățiile noastre”.

Primarul Municipiului Reghin, Maria Precup:

Bunăstarea cetățenilor este prioritatea fiecărui primar. Pe lângă îndatoririle noastre administrative, activitățile și proiectele de zi cu zi, stă în responsabilitatea noastră să căutăm soluții prin care comunitățile noastre să beneficieze de deschidere, de schimb de bune practici și, cel mai important, de oportunități economice. Mulțumesc reprezentanților delegației chineze și viitorii noștri parteneri pentru inițiativă și mulțumesc Guvernului României și Consiliului Județean Mureș pentru sprijinul acordat în materializarea acestei întâlniri. Sunt încrezătoare că această colaborare va fi una fructuoasă pentru ambele comunități”.

Delegația chineză a vizitat  Societatea Comercială Semtest-BVN și Complexul Apollo din Sângeorgiu de Mureș.