Etichete

, ,


27718778_1816052145073887_1823652977_n.jpgCitesc o știre în ”Punctul” apărut azi. Cei care îmi urmăresc prodigioasa activitate la săptămânalul mai sus amintit, știu că am scris în urmă cu ceva vreme un articol despre abonamentele gratuite acordate pensionarlor de peste 55 de ani. Cu talonul de pensie din luna decembrie original și copie, cartea de identitate tot așa, 5 lei și  pensionarul în persoană se pune la coada formată de la prima oră la ghișeul de bilete din cartierul în care domiciliază. Coada # rezist până la ora 17 când epuizată de atâtea datede trecut într-un registru în care pensionarul se și semnează  regulamentar, își retrage ambasada până a doua zi dimineața, când procesul se reia de unde a fost întrerupt în ziua precedentă. Indiferent de vreme.

Anul acesta abonamentele au fost eliberate cu valabilitate până pe 30 iunie. Până la acea dată problema asocierii părților participante în asigurarea transportului în comun ar fi trebuit să fie tranșată. N-a fost să fie. Astfel că acțiunea se reia cu începere din 18 iunie, actualele abonamente fiind valabile până pe 18 iulie 2018. Despre valabilitatea noilor abonamente  nu se precizează nimic! Vânzătoarele de bilete în schimb vor fi la datorie la cele 7 centre de vânzare, după un program special ce variază de la chioșc la chioșc între orele 7 și  15, 16, 17 sau chiar ora 20, până în 13 iulie, când programul de funcționare va reveni la normal!

Între timp a intrat în vigoare legea protecției datelor personale. Legea care spune că trebuie avut grijă cu datele după care o persoană ar putea fi identificată de persoane neavizate. La RDS dacă voiai să plătești factura pe care nu o aveai la tine, prezentai buletinul și plăpteai. De la apariția legii nu ți se mai cere buletinul,. spui adresa și plătești!

La chioșcul de abonamente de ce ar trebui să-și dea pensionarul toate datele personale? După ce ele oricum figurează deja în marele registru pe care bănuiesc că nu l-au distrus încă? Ori, acum nemaicerând numărul de telefon, după talonul de pensie ce conține CNP, nume și adresă, apoi după poză de tip buletin și buletin de identitate plus semnătură, persoana nu mai poate fi identificată cu ușurință!