Etichete


aeroport_site-bun-660x440-660x330.jpgPrimul avion a decolat de pe pista reabilitată a Aeroportului Transilvania, în dimineața de 25 iunie 2018. Cu 189 de pasageri la bord, avionul companiei turce Corendon Airlines a decolat spre Antalya.

În cursul săptămânii trecute a fost recepționată lucrarea, iar azi a fost obținut certificatul de autorizare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, ce permite zboruri în condiții de maximă siguranță.

”Capacitatea portantă (PCN) a pistei, în urma expertizei tehnice realizate săptămâna trecută, este de 70, în condițiile în care, conform cerinţelor proiectului acesta trebuia să fie de minim 55 iar înainte de începerea lucrărilor acesta a fost de 26. Acest lucru face posibil ca de pe Aeroportul din Tîrgu Mureş să se poată zbura cu aeronave Airbus 320, dar şi cu aeronave mai mari.

Lucrările de reabilitare a pistei de aterizare/decolare au fost realizate de Asocierea de firme PORR Construct SRL și Geiger Transilvania SRL, valoarea lucrărilor recepționate fiind de 56.758.085 lei cu TVA inclus. Din această suma, 50 de milioane lei reprezintă finanţarea acordată de Guvernul României, restul sumei fiind suportată din bugetul judeţului Mureş”, se arată în comunicatul Biroului de Presă al Consiliului Județean.

Vor fi reluate zborurile Wizz Air către Dortmund și Memmingen, cursa de Antalya va fi operată săptămânal până la finalul lunii septembrie și se duc discuții pentru diversificarea destinațiilor accesibile de la Tîrgu Mureș.