Etichete

, , , , ,


111-101-660x330.jpgAzi, un tânăr care nu are încă drept de vot, cu vocea lui de adolescent în creștere, chema oamenii să iasă la protest în fața Prefecturii din oraș. Atât de simplu și pe înțelesul tuturor se exprima și pe fața lui se citea deznădejedea că numărul celor prezenți în centru nu creștea, chiar dacă unii trecători se opreau din mers pentru a-i felicita. Și avea dreptate în tot ce zicea. Transmitea live și ne spunea nouă, celor care îl priveam de acasă că ar fi bine să ieșim, sau măcar să distribuim transmisia.

Nu am ieșit, nici eu și nici ceilalți 60-70 de ”privitori ca la teatru”. La București au fost peste o mie de protestatari…La Cluj, la Sibiu au ieșit…Ai noștri sunt blazați. O parte a populației sunt pesediști, o parte udemeriști, ei  nu protestează, iar cei neafiliați sunt mult prea sceptici…Distribuit de câteva ori filmulețul a fost șters cu viteza sunetului de pe Facebook.

Îi înțelegeam nemulțumirea și supărarea când unul dintre comentatori l-a întrebat ”de ce nu pleacă, dacă nu-i place în țara asta”. Vizibil șocat de o asemenea aberație, i-au trebuit secunde bune ca să se adune pentru a-i răspunde. Peste 3 milioane de români au plecat deja, dacă nu și mai mulți! Nu asta e soluția, încerca să explice tânărul.

E uluitor ca după 29 de ani de la acel Crăciun însângerat încă batem pasul pe loc! Silviu Brucan, un politician post decembrist spunea că poporul nostru are nevoie de 20 de ani ca să se trezească. ”Stupid people”, încă moțăie! Care cum dă semne de trezire însă e spălat pe creier! Mașinăria de spălat creiere funcționează în foc continuu…