Etichete

, , ,


Cunoașteți cântecul pentru copii despre bătrânul Donald. Nu , nu acela, altul. Unul care avea o fermă…cu păsări, vaci, oi, și porci și tot ce poate avea un bun gospodar. Cântecul e vesel și are o melodie de care nu veți scăpa prea ușor, mai ales dacă îl veți asculta de câteva ori.

Mi-am adus aminte de el, la aflarea veștii că după ce focarul de pesta porcină ( lăsat în penumbră de referendumului pentru familia tradițională și reactivat recent) a apărut o nouă belea!

Românii mari consumatori de carne de porc, rămași fără porcul din coteț, acum în ajun de sărbători, va trebui să renunțe și la pastrama de oaie! Sute de ovine sunt deja sacrificate din cauza bolii ce afectează așa din senin oile! Scrapie se numește boala incurabilă!

În urmă cu 5 ani, la Constanța a fost depistat un ”focar” de scrapie, când au murit două oi, dar despre care s-a afirmat pe urmă că ar fi murit din alte cauze nu de boala oii nebune! Tot atunci se spunea că oile din carantina de la Institutul din Palas  nu vor face boala, fiind ocrotite  genetic.

Au trecut 5 ani și oile care nu au fost la plajă pe litoral, nu s-au întâlnit nici cu suratele lor bolnave, iată-le acum căzând din picioare. Preventiv, sute, mii de ovine vor fi scarificate!

A început deja eliminarea  lor. Fără prea multe povești. Ciobanii vor fi despăgubiți, desigur! Dacă nu asta a fost picătura ce umple paharul, înseamnă că vom mai auzi de vreo boală care va elimina vreo sursă de subzistență în această lume nebună, nebună, nebună! Și uite așa ajungem piața de desfacere pentru … Kamil.