Etichete

, , , ,


reteta-lapte-condensat.jpgAm făcut rost de două sticle de lapte și am studiat mișcările trupelor așezate strategic  sub umbra copacilor, ca să fiu pe fază când la orizont apare camionul frigorific. Până se așezau la coadă lângă sacoșele lor cu sticlele goale, am ajuns și eu cu Alex ca să mai apucăm ultimele sticle cu lapte. Abia după ce le-am dus la adăpost urcând cele șapte etaje cu liftul, abia după aceea ne încercam norocul la piața din Titan.

În drum spre piață, la magazinul din colțul străzii o coadă  creștea văzând cu ochii. M-am apropiat fără să știu ”ce s-a băgat”, conformându-mă tradiției locale. Vezi o coadă, te pui și tu, că nu poți să știi niciodată ce se dă. În două minute mă aflam pe la mijlocul unei cozi ce părea că nu se mai termină. M-am gândit că nu prea are rost să stau acolo, când am auzit că ”s-a băgat” lapte condensat și ciocolată chinezească. Laptele condensat suna promițător, mai ales că era lapte pentru copii, la cutii de tinichea, marfă de import. Alex aștepta în căruciorul pliabil de vară. Îl plimbam înainte-înapoi,  paralel cu coada, ca să nu-l strivească puhoiul extaziat că s-a băgat ciocolată!

Deodată m-am simțit prinsă în cleștele unei mâini puternice  care mă trăgea afară din rând, avansând fără milă spre intrarea în magazin! Uriașul bronzat mi-a șuierat printre dinți: ”taci”, iar cu vocea tare spre oamenii din rând ”De când te aștept, hai că am rândul acolo în față”, adăugând ”e soția mea”  întorcându-se spre cei care ar fi îndrăznit să protesteze, că nu respectăm ordinea. N-am scos nici pâs. Omul cu barbă neagră, ars de soare și mușchiulos ca un gladiator, părea că nu glumește.  N-am apucat să mă gândesc ce se întâmplă că m-am și trezit înăuntru în magazinul alimentar, unde necunoscutul mi-a zis pe un ton ferm,  să-i cedez jumătate din porția mea de ciocolată pentru că m-a salvat de la statul la coadă. Laptele fiind mai important pentru noi, am acceptat! La ieșirea din magazin nu mai eram ”căsătoriți,” mergând fiecare în treaba lui. Uriașul s – a pus la pândă, după cum am înțeles aștepta mămici cu copii mici  ca să le ducă în față, pentru două  tabelete de ciocolată chineazească.

(Din viitoarea carte. Imagine de pe google)