Etichete

, , ,


matusa.jpgGazda ne vizita aproape  zilnic, intrând cu vijelie și trecând ca o furtună prin apartament, ață până la baie, inventariind totul, de teamă să nu ne aducem cumva mobila de acasă. Făcuse rost cu greu de garsoniera asta, din moment ce ținea cu toți dinții de ea, deși nu era proprietară! Venea neanunțată, chiar și în lipsa noastră intra să facă inventarul și ne verifica și bagajele fără jenă.

Într-o zi, tocmai ne pregăteam de plecare când  sunetul soneriei era dublat de bătăi insistente în ușa de la intrare. Am deschis, iar în ușă gazda, flancată de un licean. Nu am apucat să zic nimic, că a și năvălit în cameră: ”eliberați garsoniera chiar azi! Fără discuție!”- a tunat și s- a trântit pe pat. ”Nu plec de aici până nu vă mutați!”

Comportamentul femeii nu prevestea nimic amuzant, mai ales că timpul ne presa, distanța din Titan până la Gara de Nord fiind destul de mare.  Cu biletele cumpărate – pe lângă foaia de drum aveam nevoie de tichet pentru loc și supliment de tren accelerat, nu am fi vrut să pierdem trenul.

Degeaba i-am explicat nu odată, nu avem nevoie de garsoniera lui Marius! Noi avem apartamentul nostru, mobilat, dotat cu tot ce trebuie. Am venit în interes de serviciu, nu avem de gând să îmbătrânim aici. E vorba de câteva zile și ne mutăm în apartamentul nostru! Marius a fost de acord , el ne-a dat cheia, de ce nu pricepe?

Locuiam aproape de o lună acolo, urma să ne mutăm la apartament, dar gazda noastră nu accepta nici să mai stăm, nici banii de chirie, nici de consum, numai să ne vadă plecați! De data asta a venit mai hotărâtă ca niciodată și țipa ca din gură de  șarpe speriind copilul.

Baia fiind atât de minusculă, închideam ușa bucătăriei și cu ușa băii deschise  făceam duș.  Auzind scandal, Tatco a ieșit cu prosopul legat la brâu. Supărat foc, a dat-o afară pe recalcitranta, să stea la ușă până ne îmbrăcăm.

În zece minute era înapoi!  Abia am reușit să-l salvez  pe Alex, ca să nu-l strivească trântindu-se  pe pat, că ea de acolo nu se mișcă! Și nu s-a mișcat! Jucăriile căzute sub pat, lucrușoarele lui Alex acolo au rămas!

Am plecat la tren încercând să nu ne lăsăm afectați de comportamentul femeii. Am lăsat-o cocoțată în vărful patului, cu brațele încrucișate, în semn că nu-i pasă de noi!

(Fragment din cartea …)