Liftul nu funcționa pentru că nu depășise stadiul de proiect în care l-am găsit și în care l-am și lăsat la plecare. Casa scărilor și apartamentele erau finisate, dar la racordul pentru utilități nu puteam decât visa câteva luni de la mutare. Primele patru etaje erau rezervate pentru cadrele militare, iar următoarele patru erau ocupate de meseriași civili, veniți din toată țara pentru Casa Republicii. Cu ei am avut noroc.

N-am fi știut de ei, dacă nu ar fi fost printre ei niște microbiști înfocați. Și dacă nu ar fi fost atât de vigilenți încât să nu le scape că noii locatari de la patru au televizor! Din vorbă-n vorbă, ne-am trezit cu o întreagă galerie în apartament! Da, avem televizor, dar nu avem antenă, nu avem curent, nici nu ne-am instalat, abia ne-am mutat…Nicio problemă! Unul dintre ei a pus televizorul pe un scaun și cu o bucată de sârmă, după câteva încercări am avut imagine cu purici, apoi a scos niște sunete ce ne-a zgâriat pe creier, dar în cele din urmă a apărut derbyul mult așteptat: Steaua -Dinamo.

Și pentru că toate astea au avut nevoie de curent, microbiștii au racordat blocul la un transformator de unde avea curent toată scara. Atât cât rezista trafo-ul la suprasolicitare. Nu a fost o iarnă grea, dar fără încălzire, tot nu puteam sta. Așa că am pus în funcțiune reșoul, caloriferul electric…nu doar noi, dar toți care se mutaseră înaintea noastră acolo și care nu aveau nici ei altă soluție. Dacă eram pe șantier, ne descurcam ca pe șantier. Mai grav era când săreau siguranțele și băimăreanul nu era prin zonă! Că nu prea se încumetau mulți să umble la tabloul de siguranță. Din fericire, că am mai fi avut și evenimente nedorite. În schimb siguranțele săreau într-o veselie!

După partida de fotbal, la plecare unii își luau ca amintire câte o șipcă din legătura așezată pe hol, ca să facem nu mai știu ce lucrare cu ele. Discret, cu dexteritate, mulțumind pentru meci! Doar grămada vizibil micșorată ne dădea de înțeles că am avut musafiri cu mâini lipicioase.

Pentru că înainte de ne muta Tatco a reușit să recupereze contra cost mărunțișurile șutite din apartament, odată ajunsă acolo imediat mi-am pus creativitatea în funcțiune. Două paturi de fier așezate pe verticală, legate cu…sîrmă și cu un cearceaf pe post de ușă s-a transformat în dulap de haine. Cu pături colorate am acoperit podeaua din toată sufrageria, din două paturi de fier am refăcut patul franțuzesc, un dulap de fier răsturnat era pe post de bufet, pe care aveam și …bibelouri!

Am aranjat un dormitor pentru chiriașii care urmau să vină din Moldova.

(Fragment-din cartea…)