Se întâmplă ca un articol, apreciat la vremea apariției, să mai trezească interesul cuiva atunci când nu te mai aștepți. Așa s-a întâmplat și azi, când un domn ( V. B.) se interesa de un subiect pe care l-am scris anul trecut undeva prin august. Din păcate a trebuit să-i dau o veste tristă cititorului nostru: eroul reportajului trecuse la cele veșnice exact în urmă cu un an!

Ține de meserie să verific (din 3 surse) știrea, dincolo de numele interlocutorului. În locul pozei de profil am găsit mici detalii care m-au condus pe you tube și din aproape în aproape am descoperit un artist de dincolo de Prut! M-a fascinat, de-a dreptul. O voce caldă, care te-nvăluie, ba te mângâie, ba te trezește cu puterea pătrunzătoare a versurilor aparent simple, dar care te ating cumva. Pe scurt: cel care cântă, Vali Boghean, (născut în 1977), mezinul unei familii cu 14 copii, dintre care 7 sunt muzicieni profesioniști, este din Moldova de dincolo de Prut.

Vali ( solist, instrumentist, compozitor) a cântat folk, rock, a luat Marele Premiu la Festivalul de la Mamaia – secţiunea folclor în 2006, a colindat lumea cu grupul Trigon, a experimentat cu formaţia Transbalcanica, a cântat solo și acum cântă cu propria formaţie “Vali Boghean Band” alături de cei mai virtuoşi instrumentişti din Chişinău, şcoliţi în străinătate.

Ca să vă convingeți:

P.S. V.B. nu este Vali Boghean!