Am răsfoit colecția de ziare de acum 10-15 ani și m-am mirat câte articole interesante, câte știri, câte informații utile am putut strânge în paginile publicațiilor, pe vremea când presa tipărită nu era o raritate.

Apoi mi-am amintit de presa online, această tentativă al câinelui de pază al democrației! Și m-am enervat.

Nu poți deschide un articol fără să nu fii încolțit de oferte, ”prăjiturele”, cereri de permisiunea de a-ți umbla prin casă!

Apoi imaginile acelea scârboase presărate printre fragmente sau doar titluri de articole, brrrr! mi-e rău numai să mă gândesc la ele! Prefer să nu citesc articolul, decât să le mai văd!

Apoi titlurile acelea scoase din mânecă și fără nicio legătură cu conținutul sau informația sugerată din titlu să fie exact reversul conținutului din text!

Apoi știrile despre tot felul de vedete de carton, care ba se-nsoară, ba divorțează, ba arată tot, ba sunt pe ducă, ba au fost găsite moarte de câteva ori alternativ cu dezmințiri în aceeași pagină, până la greață!

Curele de slăbire, rețetele minune, știrile false…

Și să nu uităm comentariile! Câți analfabeți funcționali se pot aduna la câte o știre! Ce se încing spiritele, câte tabere se formează, numai că nu se bat! Unii ar fi în stare să spargă niște capete, fără să observe măcar că joacă în alt film!

Și ajungem la hienele. din presă …se mai numesc și jurnaliști de altfel. Vor și ei să supraviețuiască. La nevoie calcă pe cadavre pentru vizualizări. (”reiting”).

O astfel de știre m-a determinat să scriu aceste rânduri. Undeva, o persoană și-a găsit sfârșitul într-o fântână. Știre tristă, dureroasă pentru aparținători.

Aici intră pe scenă vine hienele. Și știrea prinde contur, chiar dacă nu are nicio logică, dar cine stă să analizeze? Cu cât mai bombastic, cu atât mai bine. De ziua asistentelor medicale o mamă îngrijorată că fata ei, asistentă medicală la un spital Covid s-ar putea îmbolnăvi de noul virus, se aruncă în fântână!

Păi dacă au murit atâția de Covid -19, (am depășit 1000 de cazuri), musai să avem și victime colaterale, nu-i așa? Că așa-i în război!