Zilele trecute am primit unele mesaje, cu mențiunea că le pot folosi dar fără divulgarea sursei. Apoi ar fi trebuit să primesc două declarații, importante pentru subiect, dar, în cele din urmă, persoanele au refuzat să se destăinuie. Toată povestea s-a încheiat cu remarca unui mesager: ”nu-i ușor să fii jurnalist cinstit în ziua de azi.” Deci, subiectul a picat!

Pe lângă poveștile care circulă în eter, hai să vă povestesc întâmplarea ce mi-a dat titlul acestei scrieri.

S-a întâmplat ca în urma testărilor într-o zi, zeci de oameni să fie confirmați pozitivi la noul virus. După cum se știe omul poate fi bolnav, asimptomatic, cu semne ușoare sau cu un picior în groapă. Fiecare după cum îi e norocul. Persoana căreia i s-a dat replica ”Ai tras lozul necâștigător” era una asimptomatică. Deși avea comorbidități, un diabet tratat și obezitate morbidă, persoana respectivă nu prezenta absolut niciun semn al bolii. A luat-o ca pe o glumă când au anunțat-o că testul e poztiv și s-a urcat chiar râzând în salvare, ca să fie dusă la spital.

Au fost câteva zeci de teste pozitive în acel loc, în acea zi. Se spune că două persoane au reușit cu mari intervenții să fie retestate și au și fost externate, testul fiind negativ de data asta.

Întrebarea care se pune: când au greșit, când a fost rezultatul fals pozitiv sau când a fost negativ?