Azi voi fi prozaică, pentru că nu-mi pot exprima nedumerirea în 17 silabe! Există o firmă de la care se pot comanda nenumărate produse, la prețuri accesibile, sau poate mai scumpe, dar au marfă pentru toate buzunarele, cum se spune. Pe scurt: ai de unde alege. Și am tot ales, influențată fiind și de newsletterul lor, de ofertele de sezon, dar mai ales căutând cele câteva produse de care chiar aș avea nevoie. Dacă am întrerupt căutarea, imediat a intervenit emailul cu politicoasa atenționare: produsele selectate de mine au intrat în stoc, să mă decid , că ar fi păcat să le pierd, apoi văzând că nu reacționez, au apărut noi oferte, cadouri, reduceri … numai să mă mișc odată!

Ce nu-mi place la cupărăturile astea online e imposibilitatea de a-i da replica acelui ”Customer Care Specialist” care îmi poartă de grijă, dar în cazul în care am nelămuriri, cere să mă adresez colegilor la numărul de telefon…Bufniță de noapte fiind, bineînțeles că nu mă încadrez în programul colegilor. Și poate că e mai bine așa. Cine știe ce le-aș fi transmis la supărare!

Ce m-a indignat? Vă spun acum. După ce am pierdut vremea cu coșul, am bifat câteva rubrici ( aveau datele mele, normal) ajung la modalitatea de plată, persoană fizică. Am de ales între a plăti și a aștepta curierul sau de a plăti și de a ridica marfa dintr-un anumit loc din oraș. Sună bine, nu? Nu chiar! Pentru că următorul pas nu-mi oferă altă modalitate decât plata online! Cică printre produsele alese sunt unele care nu se pot plăti decât exclusiv cu cardul, pentru restul să fac altă comandă! Whaaaat? Șchioapătă cu logica rău de tot. Mai ales că nu comandasem niciun produs din lista ”celor mai cu moț!” Am vrut doar să plătesc cash, la primirea produselor! Așa cum am mai procedat și altă dată! Stimabilii m-au asigurat că îmi vor ține sub lacăt toate datele mele…N-am vrut! Și am anulat comanda!

Când sunt atâtea firme de la care se pot comanda cele necesare, de ce să mă simt strânsă cu ușa, să fac cum vor ei, fără să-mi lase posibilitatea de a alege dintre variante? Pentru că ei nu aveau decât o singură variantă, dar în loc să-ți spună cinstit, de la bun început, plata se face online, te duce cu preșul, să crezi că ai fost tu fraier și ai pus pe listă ceva ce nu se poate plăti cu bani gheață!

De Crăciun…