Aseară, ca de obicei înainte de culcare, am verificat vastele domenii din cuadrilater. Vecinii trecuseră demult la executarea programului de somn, în afara celor doi care stau de planton. Nicio mișcare! Peisaj încremenit în stare de alertă. Scrutind geamurile de jos în sus, am ajuns la ultimul etaj, de acolo pe acoperiș…Pe întuneric nu puteam să-mi dau seama dacă nu văd eu bine sau chiar nu se mai află acolo obiectul ciudat, bănuit de mulți a fi o antenă de ultimă generație. Una din alea care apar noaptea în timp ce locatarii cuminți stau prin casele lor respectând măsurile de prevenire a răspândirii virusache.

În același timp mi-a trecut prin cap dacă e ceva care aparține celor care repară izolația de pe acoperiș? Atât de tare mi-a plăcut ideea, că am chițăit în surdină din considerație față de orele mici. Auzindu-mi sunetele pe care le scoteam , mă umfla și mai tare râsul, cu greu m-am stăpânit. În cele din urmă m-am liniștit, am executat programul de somn și dimineața, primul lucru înainte de înviorare: să vedem antena!

Antena era acolo, dar în opinia mea fusese mișcată din loc! Au urmat comparații ale imaginilor luate din diferite unghiuri în funcție de geamul de la care fuseseră luate și …deodată surpriză! Într-un moment de neatenție, antena extratereștrilor a dispărut de pe acoperiș!

Și ce credeți că au apărut în locul ei?Pentru că locul n-a rămas gol! Poate doar câteva minute, până ne-am gândit oare ce s-a întâmplat cu antena?

A apărut mai întâi o șapcă de alb închis de tot, pe un cap ca o minge , avea gât și o salopetă, apoi a dispărut, iar a apărut cu o țeavă din care ieșea o flacără și privindu-l mi-am dat seama că șuieratul acela neidentificat- ziceam că decolează astronava- de la ei venea. Și au apărut apoi și două suluri de material de izolat acoperișul! Stăteau în picioare, pe locul antenei, care a fost mutată mai încolo. Da, antena extratereștrilor era un scripete cu care lucrătorii de la izolație ridicau materialul pe acoperiș! Explicația detaliată în comentariul lui Eugen B.

Și uite așa, din cauza surplusului de imaginație un obiect banal a ajuns cea mai misterioasă antenă multe G.