S-a întâmplat să dau peste un videoclip pe you tube. Așa cum numai întâmplarea ne poate rezerva asemenea surprize, am avut ocazia să descopăr un cântăreț nonconformist, foarte talentat, un om spectacol, distractiv de care nici nu auzisem măcar până azi. ”Mea culpa”, se știe că pentru un nou-născut orice glumă veche e nouă!

Până să-mi pun căștile, fără să știu despre ce e vorba, ceva m-a oprit asupra acelui videoclip. Pe scenă, un tip cu părul vâlvoi, îmbrăcat ca un hoinar, cu blugi și cu o cămașă spălăcită în carouri. Gesticula convingător cu o sticlă de vin și un pahar în mână. Gest surprinzător. Explica unei săli pline care îl aclama, probabil ceva interesant. Își turna în pahar și îl golea până la ultimul strop și nu se prefăcea, iar în sticlă părea să fie vin roșu. Și nu era piesă de teatru! A mai zis ceva și iar a repetat scena…Ba a mai aprins și o țigară… Sala era în extaz.

Mi-am reglat sonorul și l-am ascultat. Odată, de două ori, în alte spectacole și…mi-a plăcut! Toate înregistrările erau realizate la concerte, pentru că omul de pe scenă nu era altul decât irlandezul Damien Rice. În decembrie a împlinit 47 de ani. Cântă ( ce voce!) în engleză, franceză, compune , orchestrează și scoate melodii faine din chitară!

Cheers…darling are o poveste. Damien Rice o joacă pe scenă, uneori cu asistență, alteori fără, la o măsuță, cu sticla de vin și paharul în care îi toarnă barmanul, care asistă la toată scena și care îl servește chiar și după ora închiderii, din compasiune. Povestea e a unui tip care …dar ascultați-l mai bine!