După o baie de soare pe o plajă de vis, eroul aterizează în localitatea unde trăiește fratele său împreună cu Margaret. O primire glacială, omul cu fața ridată, ca un robot îl întâpină pe juniorul care zburdă de bucuria revederii. Amândoi poartă brățări de supraveghere.

Încarcă portbagajul, pornesc la drum, ca un culoar de beton gri, e drumul. Mașina pornește printr- o metodă ciudată, dar se oprește brusc. Pe un ecran apare mesajul: amendă pentru gunoiul aruncat pe drum. Minute de mirare, apoi descoperirea: i-o fi căzut din buzunar o mănușă…

În scurt timp apare și dovada: Așa era. O cetățeancă responsabilă, a observat ”gunoiul” și a transmis imaginea autorităților care l-au amendat pe conducătorul mașinii.

Ar fi plătit el amenda, dar nu -și găsește cardul de credit. Cel din mașină e al soției, nu se acceptă plata, mașina e pe numele lui, așa că vor mărșălui pe jos, pe drumul acela cenușiu, trăgând bagajele după ei.

Margaret deasemenea, pe jos, cu bagaje, la rândul ei….

Ajung acasă, juniorul dă fuga la frigider căutând o bere…

Băutura, țigările sunt dăunătoare sănătății… declamă fratele mai mare , la care cel mic slobodă pe gură niște înjurături, fiind taxat pe loc cu diferite sume drept amendă.

Casa e împânzită de camere de supraveghere, așa că singurul loc unde se poate discuta în voie e la …baie.

O incăpere nu prea mare, pentru că dimensiunile ei sunt reglementate de autorități…

Gazda fumează , bea un pahar de vin și îl invită și pe junior să mănânce dintr-un pachet, dar acesta mai are principii și se retrage.

Din baie se aud voci, Margret se ceartă cu soțul ei. Apoi află și motivul….că nu -l pot ține acolo pentru că din cauza lui vor prierde toate facilitățile, inclusiv locuința, care e ipotecată…

În următoarea secvență omul nostru doarme pe o bancă, undeva pe stradă. O tânără cu codițe de consomolistă și severitatea unui jungenhitlerist tocmai îl întreabă ce face acolo? Din vorbă-n vorbă află că omul nu poate dormi la hotel pentru că nu poate plăti cazarea, neavând credit card, iar cash nu se acceptă.

Fata își scoate aparatul -dacă am înțeles bine cel cu programul măr mușcat- și îl denunță pe omul nostru, pe care îl revedem la aeroport. acum, încercând să plece.

La ghișeu -robotizată – e cumnata sa, Margaret pe care o roagă să-l ajute să poată pleca. vechea poveste nu se acceptă cash….Într-un moment de mare tensiune femeia scoate cardul ei și-i achită acestuia biletul, omul pleacă recunoscător, cu brățara în sfârșit verde.

La ghișeu sună sirena, s-a efectuat o plată nelegalizată…

Ultima secvență- judecând după uniformele portocalii-două femei stau pe o bancă, sub lumina soarelui în pauza de aerisire la un penitenciar.

Tu de ce zâmbești mereu?-o întreabă deținuta pe Margaret, care ciocnește un pahar cu colegea, spunând

-pentru că sunt liberă! și întradevăr nu mai are decât o urmă albă lăsată pe încheietura mâinii de brățara de supraveghere!

(PS. din comentarii am înțeles că unor internauți le-ar fi fost suspendat contul de pagina de socialziare pe o săptămână pentru distribuirea filmului…

Voi ce părere aveți? Avem și noi faliții noștri? Să vedem în comentarii!)