Etichete

, , ,


Experiența îmi zice că titlul e o momeală, dar optimismul meu incurabil îmi șoptește. ”hai, de data asta poate chiar e ceva serios!” Și apăs pe ”Accept”, cu gândul la posibilitatea de a putea anula ulterior prăjiturelele (cookies).. Așa cum lasă de înțeles postarea.

Desigur, nu reușesc de fiecare dată, de aici avalanșa de știri pe telefon. Uneori mă distrează, alteori mă enervează, se întâmplă să mă dispere câte un articol scris pe genunchi. Înțeleg că truditorii în presă au o normă de îndeplinit. Chiar dacă nu au ce spune, trag de subiectul ce ar fi mult prea mult chiar și pentru o frază și o lălăie…

Fără jignire, uneori am impresia că de la punct până la prima literă mare, omul a uitat tot ce a scris cu o reclamă mai sus. Și reia, așa cum își amintește. Apoi bagă încă o reclamă și i se aprinde beculețul: Ah, v-am zis că…și reia cele zece cuvinte, amestecate bine.

Trec peste Șoc total, A venit știrea în miez de noapte, Șocul momentului, Bomba bombelor, Nu vrea să se împace cu el, Și-a întristat fanii etc și vă propun să exersăm analiza pe text.

Ce a vrut să spună autorul?

Anunțul momentului pentru toată România! Nicolae Ciucă a spus-o chiar de Ziua Internațională de Luptă Împotriva Violenței asupra Femeilor. „Avem cu toții obligația de a educa generațiile viitoare în spiritul armoniei care există în mod natural, indiferent de gen”, a spus, vineri, premierul României.

”Consider că avem cu toții obligația să ne informăm și să învățăm de la cei ce ne calcă pe urme, precum și responsabilitatea de a educa generațiile viitoare în spiritul armoniei care există în mod natural, indiferent de gen.

Omenia și respectul trebuie să guverneze relațiile între oameni pentru a ajunge mai aproape de o societate a firescului, în care violența să nu-și mai găsească locul”, a declarat generalul în rezervă, Nicolae Ciucă. (sursa capital.ro)

Fără violență! Armonie. Corect.

Încă n-am înțeles pe deplin, dar promit să revin.